Kiel z Zarabcem do 22. naslova nemškega prvaka

Rokometaši iz Kiela so po nedeljskem neodločenem izidu proti Rhein-Neckar Löwnu v Mannheimu s 25:25 osvojili 22. naslov naslov nemških prvakov.
Fotografija: Rokometaši Kiela proslavljajo po zmagi v lanskem (prestavljenem) finalu lige prvakov proti Barceloni v Kölnu. FOTO: Thilo Schmuelgen/Reuters
Odpri galerijo
Rokometaši Kiela proslavljajo po zmagi v lanskem (prestavljenem) finalu lige prvakov proti Barceloni v Kölnu. FOTO: Thilo Schmuelgen/Reuters

Slovita zasedba iz Kiela, za katero od leta 2017 igra slovenski reprezentant Miha Zarabec, je v minuli sezoni 33-krat zmagala, dvakrat igrala nedoločeno in doživela tri poraze. Enako število točk je na koncu rednega dela imel tudi Flensburg-Handewitt, Zarabčeva ekipa pa je bila na koncu boljša zaradi boljšega izkupička na medsebojnih tekmah.

Obe ekipi bosta v prihodnji sezoni igrali v ligi prvakov, ki jo je Kiel lani tudi osvojil. Nemške barve bo v najmočnejšem evropskem tekmovanju branil še Magdeburg Marka Bezjaka, Füchse Berlin in Rhein-Neckar Löwen pa v evropski ligi.



Kiel je z 22 naslovi državnih prvakov najbolj uspešna ekipa na domači sceni. Drugi na lestvici je Gummersbach, ki je 12-krat slavil v bundesligi, tretjeuvrščeni Göppingen pa devetkrat. Zebre, kot imenujejo rokometaše iz Kiela, so v nedeljo zvečer na letališču Kiel-Holtenau pričakali številni privrženci kluba ter nekateri najvidnejši posamezniki tamkajšnjega političnega življenja, kot sta ministrski predsednik nemške zvezne dežele Schleswig-Holstein Daniel Günther in župan Kiela Ulf Kämpfer.

Preberite še:

Komentarji: