Krim v pričakovanju še ene lastovke

Ljubljančanke bodo proti Sävehofu skušale priti do druge zmage v ligi prvakov.

Objavljeno
29. oktober 2016 02.22
Rokomet Krim Mercator - Larvik 22.oktobra 2016 [rokomet,šport,Krim Mercator]
Peter Zalokar
Peter Zalokar

Ljubljana – Ena lastovka še ne prinese pomladi in v primeru rokometašic Krima Mercatorja to še posebej drži. Če želijo tudi spomladi sodelovati v ligi prvakinj, bodo morale oplemenititi zadnjo zmago proti Larviku, ko se bodo danes ob 17. uri na Kodeljevem v 3. kolu pomerile s Sävehofom.

Zmaga proti sloviti norveški ekipi je prinesla veliko veselja v tabor Ljubljančank, saj so po dveh letih končale točkovni post v elitnem tekmovanju, toda njen sijaj bo v hipu zbledel, če je ne bodo potrdile proti švedskim šampionkam. Če bi tudi proti ekipi iz Partilleja, predmestja Göteborga in največjega rokometnega bazena v Skandinaviji, vknjižile zmago, bi to že pomenilo, da bi v drugi del prenesle vsaj dve točki, če bi se vanj tudi uvrstile. Iz skupine namreč napredujejo tri ekipe, po dveh kolih pa ima danski Esbjerg štiri točke, Krim in Sävehof po dve, Larvik pa nobene.

Pred Krimom sta dve tekmi proti Sävehofu, ki je najprej presenetljivo zmagal na Norveškem (25:22; Emma Ekenman-Fernis 11 golov), potem pa doma moral priznati premoč Esbjergu (20:25; Elin Karlsson, Jamina Roberts in Louise Sand po 4), očitno najmočnejši ekipi v skupini D. Krim in Sävehof sta se nazadnje srečala v sezoni 2013/14, v Stožicah je bil Krim boljši za osem golov, tekma na Švedskem se je razpletla z delitvijo točk. Zelo dobro bi bilo, če bi bile Slovenke tudi tokrat v dveh tekmah boljše od Švedinj, saj bi tudi to lahko odločilo o potnicah v »top 12« …

»Mi na te stvari ne gledamo tako, ne ukvarjamo se z računicami in ne gledamo predaleč naprej, razmišljamo samo o naslednji tekmi. Toda drži, kar pravite, zmaga proti Sävehofu bi zares pomenila ogromno in če bi pomenila tudi, da bi jo prenesli v drugi del, toliko bolje,« je pred morda ključno tekmo razmišljala Aneta Benko, ki je z zadnjima dvema goloma potopila Larvik.

Če je bila Hrvatica pred jutranjim treningom v ogrevalni stožiški dvorani polna zanosa, pa trenerju Urošu Bregarju ni bilo do šale. Skrbi ga, ali so njegove igralke kos napornemu ritmu sreda-sobota. Večina jih v karierah ni odigrala treh tako težkih tekem v tednu dni. »Hitro se trošijo in tudi v Zagorju smo imeli težave, preden nam je v drugem polčasu uspelo strniti obrambo. Upam, da nam vse skupaj ne bo pustilo prehudih posledic, saj bomo potrebovali vsak atom energije,« je dejal Bregar, ki se dobro zaveda omejitev svoje ekipe. Jasno je, da pot k zmagi vodi le prek obrambe. »Tekmicam moramo takoj dati jasno vedeti, da z nami ne bo šale in da mislimo resno. Le z brezkompromisno obrambo nam lahko uspe priti do lahkih golov, kakršni so nam omogočili zmago proti Larviku,« je odločna 31-letna Zagrebčanka Benkova, nekdanja igralka Lokomotive in Zaječarja, ki je bila pred tednom navdušena nad vzdušjem v dvorani na Kodeljevem: »Lepo je bilo videti dobro zapolnjene tribune. Navijači so bili zares naša osma igralka, kot radi rečemo. Verjamem, da nam bodo tudi proti Sävehofu stali ob strani v dobrem in tudi v slabem. Skupaj nam lahko uspe še en podvig!«

Liga prvakinj, skupina D

Krim Mercator - Sävehof (17)

Nedelja

Esbjerg - Larvik (16.50)

 

Lestvica:

1. Esbjerg 2 2 0 0 60:45 4 točke

2. Sävehof 2 1 0 1 45:47 2

3. Krim Mercator 2 1 0 1 49:57 2

4. Larvik 2 0 0 2 44:49 0