Krim v soboto po polfinale pokala pokalnih zmagovalk

Rokometašice Krima bodo v soboto na Kodeljevem igrale povratno tekmo PPZ z Vipersom, ki je prvo tekmo dobil z 29:27.

Objavljeno
25. februar 2016 17.41
M. Ž., STA
M. Ž., STA

Ljubljana - Rokometašice Krima v soboto na Kodeljevem čaka povratna tekma četrtfinala pokala pokalnih zmagovalk proti ekipi Vipers iz Kristiansanda.

Tekma se bo v dvorani Slovana na Kodeljevem začela ob 17. uri, krimovke pa s prve tekme v gosteh lovijo zaostanek dveh golov, saj se je tekma končala z izidom 29:27 v korist Norvežank.

Ljubljanske rokometašice so v gosteh na Norveškem prikazale igro z veliko nihanji in čeprav se je po visokem vodstvu obetal visok poraz, so proti koncu le strnile vrste in iztržile aktiven izid, ki jim v drugo omogoča preboj v polfinale.

Varovanke trenerja Uroša Bregarja, ki je ekipo na Norveškem v evropski sezoni vodil prvič po odstopu Marte Bon, so na prvi tekmi dobro začele, nato pa padle v krizo in popustile. Glavna skrb trenerja za povratno tekmo bo tako zagotoviti bolj konstantno igro, predvsem pa okrepiti napad po desnem boku.

»Z Norveške smo se vrnili z mešanimi občutki, saj smo na prvi tekmi hitro visoko povedli, nato pa dovolili priključek in na koncu vseeno iztržili ugoden rezultat. Želel bi si, da bi na povratni tekmi povečali količino tistih kakovostnih minut, kolikor smo jih dobro igrali tam. Moramo popraviti nekatere stvari, igrati bolj skoncentrirano, verjamem, da se bomo na koncu veselili mi. Pri vratarkah imamo nekaj težav, Miša Marinček ima še vedno poškodovan gleženj in je za tekmo vprašljiva, a je prvo tekmo dobro opravila Sergeja Stefanišin, tako da v vratih težav nimamo. Želja je, spraviti kakšno žogo več na desno stran, nekoliko razbremeniti levo. Obramba gostij je preprosta, moramo rešiti igro dva na dva. Če nam bo to uspelo, bomo bližje pozitivnemu rezultatu. Želja vsakega trenerja in tudi moja je, da tekmo v našo korist odločimo že prej in ne v zadnjih minutah,« je pojasnil Bregar.

Trener Krima je tudi razkril, kako napreduje rehabilitacija Lare Hrnčič: »Rehabilitacija se bo še zavlekla, v tem trenutku oziroma v tej sezoni se nam verjetno ne bo mogla pridružiti. Na začetku je bilo govora o šestih do osmih mesecih rehabilitacije, zdaj je nekje na pol poti. Je pa seveda vsaka poškodba in njena sanacija odvisna od posameznika, vsekakor ne bomo hiteli z njeno vključitvijo v ekipo.«

Stefanišin: Imamo veliko rezerv v napadu in obrambi

Vratarka Krima Sergeja Stefanišin je prepričana, da lahko Krim nadoknadi gola zaostanka in napreduje v polfinale: »Strinjam se s trenerjem, po prvi tekmi smo imeli mešane občutke. Lahko smo zadovoljni z rezultatom, a smo imeli možnost zmage v gosteh, kar pa nam ni uspelo. Imamo veliko rezerv v napadu in obrambi, če bomo skoncentrirani vseh 60 minut, verjamem, da lahko zmagamo in se prebijemo v polfinale.«

Tekmo bosta v soboto sodili Romunki Diana-Carmen Florescu in Anamaria Stoia.