Krimova igra v valovih naplavila poraz

Rokometašice Krima Mercatorja v ligi prvakinj niso bile konkurenčne Rostovu. Na pustno soboto z Györom.

Objavljeno
05. februar 2018 01.16
Rokomet Krim Mercator - Esbjerg 12.novembra 2016 [rokomet,šport,Krim Mercator]
Peter Zalokar
Peter Zalokar
Rostov – Krim Mercator je bil daleč od uspeha v Rusiji in je v Rostovu na Donu doživel prvi poraz v glavnem delu rokometne lige prvakinj. Kljub temu Ljubljančanke ostajajo v boju za četrtfinale, v soboto bodo na Kodeljevem skušale presenetiti branilke naslova iz Györa.

»Tokrat smo zlasti v napadu prikazali eno slabših predstav. Samo z dvema razpoloženima igralkama je proti vrhunskim ekipam, kot je Rostov-Don, nemogoče računati na uspeh,« je po sobotni tekmi povedal Krimov trener Uroš Bregar, ki je imel v pozitivnih mislih le novopečeno Slovenko Elizabeth Omoregie (8 golov, 10 strelov) in krožno napadalko Olgo Perederij (štirje goli brez zgrešenega strela), več pa si je gotovo obetal zlasti od Tjaše Stanko, ki je imela slab strelski učinek 1:7.

Vratarki pod pričakovanji

Tudi v vratih Krim ni bil konkurenčen ruskim prvakinjam, čuvajki mreže Miša Marinček in Amra Pandžić sta skupaj zbrali šest obramb (17 %), na drugi strani je izkušena Ana Sedojkina odbila 14 žog (39 %).

Krim je vodil samo enkrat (3:2; 10. minuta), gostiteljice pa so si odločilno prednost priigrale, ko so po 6:5 dosegle pet zaporednih golov. Krim, ki je pred tem za gol premagal Midtjylland, je znova igral v valovih, v drugem polčasu mu je uspel delni izid 4:0, ko je Ines Amon zadela za 19:22. Toda v zadnjih desetih minutah je Rostov dodal plin in si brez stresa zagotovil visoko zmago. Pomagala mu je Nina Zulić, ki je zapravila dve sedemmetrovki in tudi zato je bila na koncu razlika sedmih golov.

Tujke naredile razliko

Pri Rostovu, ki meri na sklepni turnir sredi maja v Budimpešti, so se izkazale stare znanke, poleg vratarke Sedojkine tri glavne tujke – Francozinja Siraba Dembele (8 golov), Španka Alexandrina Cabral Barbosa (6) in Črnogorka Katarina Bulatović (4).

Poraz slovenskim prvakinjam sicer ni pokvaril bojnega načrta, ki predvideva zmago na Danskem in morda tudi na domači tekmi proti Rostovu, kar bi ob ugodnem razpletu na drugih tekmah lahko zadostovalo za preboj med osmerico najboljših.

Za pusta s prvakinjami

Do točk bodo Ljubljančanke sicer težko prišle na naslednji tekmi, saj bo na Kodeljevem na pustno soboto gostoval zvezdniški Györ. »V nadaljevanju nas čaka še veliko težkega dela, a vseh izzivov se veselimo in smo odločeni tekmecem zagreniti življenje ter osvojiti še nekaj točk, ki so na razpolago,« se je k novim nalogam ozrl trener Bregar, ki je Slovenijo vodil na decembrskem SP v Nemčiji in vzel mero kasnejšim prvakinjam iz Francije.