Krimovke proti Metzu ne želijo ponoviti slabe predstave

Rokometašice Krima bodo na sobotni četrti tekmi lige prvakinj gostile Metz.

Objavljeno
29. oktober 2013 14.39
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Ljubljana - Rokometni klub Krim Mercator bo v soboto ob 20.30 igral domačo tekmo četrtega kola lige prvakinj proti francoskemu Metzu.

Ta je na prvi medsebojni tekmi presenetljivo zmagal z golom razlike, zato so Krimovke na današnji novinarski konferenci jasno povedale, da v soboto v Stožicah nameravajo popraviti slab vtis iz Francije.

Trener Krima Tone Tiselj je dejal, da so njegove varovanke na prvi tekmi proti Metzu igrale pod svojim nivojem in imajo še ogromno rezerv:

»To je tisto, na kar trenerji vedno opozarjamo. Torej, če nisi stoodstoten, te lahko premaga vsaka ekipa. Za Metz je tista tekma bila nekaj, na kateri je lahko še nekaj naredil za sezono lige prvakinj. Igral je res maksimalno zavzeto, na najvišji ravni. Pri nas pa je bila to od turnirja pri Podravki najslabša tekma v vseh pogledih. Koncentracija je bila problematična, naredili smo največ tehničnih napak doslej v sezoni. Kot ekipa nismo bili razpoloženi, le dve igralki sta odigrali na pričakovani ravni, to sta bili Sergeja Stefanišin in Neli Irman. Tako imamo ogromne rezerve. Dekleta sama vedo, kaj je bilo slabo. Mislim, da v taktični pripravi ne bomo spreminjali ničesar, koncentracija mora biti na višji ravni, da bomo naredili manj tehničnih napak ter da bomo združili kakovostno obrambo z dobrim napadom,« je pojasnil Tiselj, ki verjame, da bodo gledalci v soboto lahko videli drugačno podobo Krima:

»Trdno sem prepričan, da bodo dekleta tokrat igrala drugače, da bodo v domači dvorani igrala neprimerno bolje. Dovolj so pametna, da se zavedajo, da je bila tisto slaba predstava in si je ne bodo več želele ponoviti,« je sklenil Tone Tiselj.

Irman: Nismo nepremagljive

Neli Irman je razmišljala podobno kot njen trener in dejala, da bodo morale Krimovke na sobotni tekmi igrati z drugačnim pristopom: »Kot je Tone rekel, je bila to dobra šola za nas, na srečo pravočasna. Mogoče se mora to vsako leto enkrat zgoditi, da vidimo, da nismo nepremagljive. Treba je iti na tekmo z drugačnim pristopom, osredotočeno, popraviti vse stvari, treba je igrati agresivno v obrambi, potem bo tudi napad stekel.«

 

Para četrtega kola skupine C

Sobota, 2. november: Krim Mercator - Metz (20.30)

Nedelja, 3. november: Sävehof - Leipzig (18)

 

Lestvica

1. RK Krim Mercator 3 2 0 1 83:72 4 točke

2. IK Sävehof 3 2 0 1 94:94 4

3. Metz Handball 3 1 0 2 73:75 2

4. HC Leipzig 3 1 0 2 74:83 2