Krimovke so dolgo hodile po robu, vendar le dosegle prvo zmago

Ljubljanske rokometašice so prevzele vodstvo šele v 55. minuti, iztržile pa obe točki.
Fotografija: Trener krimovk Uroš Bregar je v drugem polčasu le dočakal boljšo igro. FOTO: Blaž Samec
Odpri galerijo
Trener krimovk Uroš Bregar je v drugem polčasu le dočakal boljšo igro. FOTO: Blaž Samec

Ljubljana – Rokometašice Krima Mercatorja so v 5. kolu lige prvakinj ugnale nemški Bietigheim z 28:26. Po dveh porazih proti norveškemu Kristiansandu in francoskemu Metzu so danes v prazni stožiški dvorani prvič v tej sezoni dosegle zmago. Ljubljanska ekipa, ki je v dosedanjih nastopih v skupini A v gosteh odščipnila točko ruskemu Rostovu, je večji del tekme hodila po robu in bila v podrejenem položaju. Prvo vodstvo na tekmi je dosegla šele v 55. minuti, v prelomnih trenutkih pa zaigrala modro in preudarno.



Varovanke trenerja Uroša Bregarja so bile prvič v evropski sezoni v vlogi papirnatih favoritinj. A tega sprva ni bilo videti. V prvem polčasu nikakor niso mogle razviti svoje igre, delale so prav začetniške napake, igrale statično in predvidljivo, vse to pa so gostje z Nemčije, ki so na uvodnih štirih tekmah lige prvakinj vselej ostale praznih rok, znale izkoristiti sebi v prid. V 10. minuti je zaostanek krimovk znašal 5:7, nato pa je nenehno naraščal. Slovenske prvakinje so kritično točko dosegle v 25. minuti (9:15), na koncu prve polovice dvoboja pa je njihov primanjkljaj znašal štiri gole (12:16).
 

Prvo vodstvo pri 25:24


Ljubljančanke so v začetku drugega polčasa vendarle dvignile raven svoje igre, pravo delovno temperaturo je dosegla tudi vratarka Jovana Risović. V 42. minuti so prepolovile zaostanek (18:20), pet minut kasneje po golu krožne napadalke Valentine Klemenčič zadihale za ovratnik tekmicam (20:21), minuto kasneje pa po zadetku Maje Svetik izenačile na 21:21.

Prelomni trenutki dvoboja so minili v znamenju Ljubljančank, ki so si prvo vodstvo na tekmi (25:24) priigrale v 55. minuti po golu Francozinje Oceane Sercien Ugolin s sedemmetrovke. Zbrano in preudarno so zaigrale tudi v končnici, ko so vendarle strle odpor Nemk in jim prizadejale še peti poraz v sezoni. V prihodnjem kolu bodo krimovke čez teden dni gostovale v Budimpešti pri Ferencvarosu.

Uroš Bregar je po tekmi dejal: »V glavah smo imeli, da moramo zmagati. Taktično smo bili že v prvem polčasu na zadovoljivi ravni. Žal nismo realizirali vseh načrtovanih akcij, nekaj smole smo imeli tudi s sedemmetrovkami. Kljub temu smo vseskozi verjeli v zmago in smo jo bili na koncu tudi iskreno veseli.«

Preberite še:

Komentarji: