Krimovke z odlično Marinčkovo drago prodale svojo kožo

V 4. kolu lige prvakinj so rokometašice Krima Mercatorja na gostovanju pri Sävehofu izgubile s 24:26.

Objavljeno
05. november 2016 18.46
bsa*rokomet
Š. Ro.
Š. Ro.

Göteborg - Potem ko so rokometašice Krima Mercatorja nazadnje na domačem igrišču presenetile Sävehof, so jim Švedinje v 4. kolu lige prvakinj vrnile udarec. A so bile tudi tokrat Ljubljančanke trd oreh, izgubile so s 24:26 (11:12), še dodaten gol razlike pa je v zadnjem napadu preprečila odlična vratarka Miša Marinček z ubranjeno 7-metrovko.

Marinčkova je zbrala kar 20 obramb, strelsko najbolj učinkovita igralka Krima Mercatorja je bila Elisabeth Omoregie z osmimi goli, za gostiteljice jih je šest prispevala Elin Hallagard Karlsson.

Po uvodnem visokem porazu proti Esbjergu in dveh presenetljivih domačih zmagah so varovanke Uroša Bregarja tokrat v Skandinaviji prikazale novo dobro predstavo. Želele so si ponoviti prvi polčas iz Ljubljane, ko so popolnoma nadigrale najboljšo švedsko ekipo. To nalogo je zelo resno vzela Marinčkova, ki je v uvodnih minutah zaklenila svoja vrata, Omoregiejeva je bila nezgrešljiva v napadu. Ko je svoje dodala še Tamara Georgijeva, so Krimovke v 15. minuti vodile z 8:5. Toda nato je sledil osemminutni mrk in gostiteljice so izenačile. Do konca polčasa so naredile preveč napak, skupaj kar deset, tako da je Sävehof z golom Jamine Roberts prvič na tekmi povedel (11:10). Domačinke so z golom prednosti odšle tudi na odmor in to navkljub desetim obrambam Marinčkove in šestim golom Omoregieve.

Marinčkova je drugi polčas odprla s tremi obrambami, dva gila je zabila Omoregiejeva, Ljubljančanke pa so znova vodile. A le za kratek čas, v 38. minuti so po protinapadu Louse Sand domače rokometašice prvič na tekmi povedle s tremi goli prednosti (17:14). Razigrala se je tudi domača vratarka Johanna Bundsen, Švedinjam je stekel še protinapad in po četrtem golu Sandove v drugem polčasu je razlika znašala že štiri gole (19:23). Tedaj je Bregar vzel še svojo drugo minuto odmora. Marinčkova je še naprej dobro branila, a ostale tega niso znale izkoristiti in tako zapravile zmago. Za le dva gola zaostanka gredo vse zasluge kapetanki, ki je zbrala kar 20 obramb.

V prihodnjem kolu, v soboto, 12. novembra, ob 15.30 uri, bodo Krimovke igrale proti danski ekipi Esbjerg.

Liga prvakinj, 4. kolo:

Sävehof - Krim Mercator 26:24 (12:11)

Partille Arena, gledalcev 1200, sodnika: Leandersson in Lindroos (oba Finska).

Sävehof: Bundsen, Ekenman-Fernis 1, Sand 5, Lindvall-Haggren, Oden 4, Krönell, Enhörning, Eriksson 1, Örtorp, Jensen, Mouratidou, Karlsson 6, Pettersson, Mellegard 3, Roberts 6 (2).

Krim Mercator: Georgijev 3, Jurič, Benko 3 (1), Blažević, Milanović Litre 2, Jeriček 5 (4), Stefanišin, Bajramoska 1, Marinček, Omoregie 8 (1), Koren 1, Pandžić, Barić 1, Kamdop, Amon, Zrimšek.

Sedemmetrovke: Sävehof 5 (2), Krim Mercator 7 (6).

Izključitve: Sävehof 6 minut, Krim Mercator 8 minut.

Rdeči karton: /.