Krimovke z visoko zmago v drugi del lige prvakinj

Rokometašice Krima Mercatorja so prvi del lige prvakinj kronale z zmago z 32:20 (15:8) nad zdesetkanim Leipzigom.

Objavljeno
16. november 2013 17.49
Rokomet
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Ljubljana - Rokometašice Krima Mercatorja so prvi del lige prvakinj kronale s še četrto zmago v skupini C, najvišjo doslej. Z 32:20 (15:8) so odpravile močno zdesetkano zasedbo nemškega Leipziga, ki je skušala prekiniti dolg niz porazov (po uvodni zmagi nad Metzem je morala namreč štirikrat zapored na kolena), toda neuspešno. Slovenske prvakinje so si sicer že pred dvobojem zagotovile napredovanje v drugi krog tekmovanja, z zmago so ga le še potrdile, oslabljene gostje pa že pred prihodom v Stožice niso bile več v igri za preboj v nadaljevanje lige prvakinj.

Leipzig je bil ob štartu v sezono ekipa, ki je glede na igralski kader resno kandidirala za najvišja mesta v skupini, a je že pred začetkom ostala brez vratarke Katje Schülke, nato pa so se poškodovale še Luisa Schulze, Anne Müller, Anne Hubinger, Maura Visser in vratarka Julia Pröger, zaradi česar trener Thomas Szwed ob skrajno razredčenem kadru, v Ljubljano je pripotovalo zgolj deset igralk (!), med njimi ni bilo niti nekdanje krimovke Susann Müller, ni imel več možnosti za prave rotacije. Tone Tiselj je lahko računal na vse razpoložljive moči, tudi na povratnico na krilu Carmen Martin in v zadnjem obdobju poškodovano Oano Manea.

Atomski začetek Krima - 6:0

Ljubljančanke so že ob uvodu nazorno pokazale, kdo je nesporni gospodar Stožic, ki v tej sezoni še niso padle, obe dosedanji tekmi pa so Tisljeve varovanke dobile z obilno razliko: proti Sävehofu s +8 (36:28) in proti Metzu s +6 (27:21). Po slabi tretjini prvega polčasa pa je dišalo po tem, da jo bodo Nemke odnesle še precej slabše, saj sploh še niso zatresle domače mreže. Krimovke so ušle s kar 6:0 in prednost mirno zadržale do odmora. Vmes so se tekmice, ki so prvič zadele šele v osmi minuti, skušale vrniti v igro (5:9), a so gostiteljice njihov nalet elegantno zaustavile z nizom treh zaporednih golov. Ob polčasu je bilo na semaforju 15:8.

Končnica podobna kot uvod - 5:0

Tudi drugi polčas so Tisljeve varovanke kljub udobni zalogi golov začele navdahnjeno in prednost še povišale (19:10), gostje so se na vse kriplje trudile, da bi omilile zaostanek, kar se jim je do končnice tudi posrečilo (20:27). Tedaj pa je Krimov stroj spet premaknil v višjo prestavo in ponovil vrhunsko igro z začetka tekme, z delnim izidom 5:0 pa vpisal tudi ne le najvišjo zmago Ljubljančank v tej sezoni, temveč je tudi zapečatil obračun z najvišjo razliko med tekmecema v vseh dvobojih v skupini C v tej sezoni (+12).

Tiselj: Tekmice so nam rahlo olajšale delo

»Treba se je zavedati, da Leipzigu manjka pet ključnih igralk, sicer pa gre za drugo najmočnejšo zasedbo v skupini, ko je v polni postavi, in se tedaj lahko bori z vsemi najboljšimi ekipami stare celine. Žal ima podobne težave, kot smo jih imeli mi ob začetku prejšnje sezone, zato nam je sam rahlo olajšal delo. Sicer so gledalci videli všečno predstavo z lepi protinapadi, goli in obrambami, nekatere igralke, ki so prej povečini grele klop, pa so dobile večjo minutažo. Nekaj težav smo imeli s poškodbami Anđele Bulatović, ki jo daje gleženj, in Linnee Torstensson, ki čuti bolečine v hrbtu, za nameček je zbolela Patricia Vizitiu, zato nisem rotiral, ker na takšni tekmi niti ni potrebno,« je strnil vtise trener Krima Mercatorja Tone Tiselj.

KRIM MERCATOR : LEIPZIG 32:20 (15:8)

Dvorana Stožice, gledalcev 1500, sodnici Florescu in Dutra (obe Romunija).

Krim Mercator: Stefanišin, Marinček, Tolnai, Martin, Piedade 3, Wörz 4, Mavsar 2 (1), Bulatović, Lazović 5, Torstensson, Irman 3, Penezić 5, Krpež, Zrnec 7 (2), Manea 3, Vizitiu.

Leipzig: Mazzucco 2, Augsburg 3, Bont 1, Kudlacz 7 (3), Lang 3, Herrmann, Szwed 3, Roth, Urbicht 1, Rösike.

Sedemmetrovke: Krim Mercator 4 (3), Leipzig 3 (3).

Izključitve: Krim Mercator 0, Leipzig 2.