Krimovke z zmago potrdile preboj v drugi del lige prvakinj

Še drugič v dveh tednih so bile slovenske rokometne prvakinje boljše od Vistal Gdynie, tokrat z 29:22.

Objavljeno
04. november 2017 18.11
J. P.
J. P.

Ljubljana - Slovenske šampionke, rokometašice Krima Mercatorja, so v četrtem kolu skupine A lige prvakinj vpisale še tretjo zmago in si tako že zagotovile preboj v drugi del tekmovanja. Pred domačim avditorijem na Kodeljevem so bile namreč prepričljivo, z 29:22 (16:11), boljše od poljske Vistal Gdynie, ki je še četrtič ostala praznih rok, drugič zapovrstjo v dvoboju z Ljubljančankami, ki so bile uspešne tudi že na gostovanju (29:19). Varovanke trenerja Uroša Bregarja obračun petega kola čaka že čez teden dni, ko bo na Kodeljevem gostovala vodilna CSM Bukarešta, ki ima enako število točk (po 6), je pa pred mesecem dni Krimu zadala edini poraz doslej (18:30).

Gostje so vodile samo enkrat, ko je v začetku sedme minute Aleksandra Zych izkoristila najstrožjo kazen za izid 4:3. Nato pa je Miša Marinček, ki je v celotnem dvoboju zbrala 15 obramb, za več kot štiri minute zaklenila mrežo in poskrbela, da so se Ljubljančanke odlepile za dva gola, do odhoda na glavni odmor pa razliko dvignile na +5. V nadaljevanju naskok na manj kot tri zadetke ni splahnel, Krim pa je zmago potrdil med 47. in 53. minuto z delnim izidom 4:0. V zmagovalni vrsti sta bili najbolj pri metu Tjaša Stanko in Polona Barič s po šestimi goli, medtem ko se je pri poraženkah Aleksandra Zych med strelke vpisala petkrat, medtem ko je vratarka Malgorzata Gapska zbrala 15 obramb.

»Pred dvobojem sem dejala, da moramo iti suvereno v drugi del te naloge, prvega smo na Poljskem odlično izpolnile. Tekmice niso imele česa izgubiti, takšne ekipe so najnevarnejše. Če bi imele v prvem polčasu boljšo realizacijo, bi se prej odlepile, tako pa smo morale garati naprej. Vesela sem, da smo se držale tega, kar smo trenirale, in da zanesljivo potujemo v drugi del lige prvakinj. Predvsem pa, da gremo lahko mirno v zadnji tekmi,« je za STA komentirala vratarka Miša Marinček, trener Bregar pa dodal: »Ni bilo lahko, to sem opozarjal že pred začetkom. Nasprotnice imajo kakovostne igralke, vratarka je imela zelo dober dan. Vesel sem, da se je tako končalo. Dvoboj gre v pozabo, ker teh točk ne bomo prenesli naprej.«

KRIM MERCATOR : VISTAL GDYNIA 29:22 (16:11)

Dvorana Kodeljevo, gledalcev 900, sodnici M. Bennani in S. Bennani (obe Švedska).

Krim Mercator: Benko 2 (1), Abina, Stefanišin, Barič 6 (1), Beganović 3, Stanko 6, Marinček (15 obramb), Omoregie 1, Zulić 1, Koren 3 (1), Gregorc, Adler 2 (1), Tsakalou 2, Amon, Perederij 2, Despotović 1.

Vistal Gdynia: Janiszweska 3, Pekala, Kaminska, Gapska (15 obramb), Stanulewicz 4, Kordowiecka, Zych 5 (4), Kozlowska 4, Gutkowska, Kowalczyk, Slwinska, Matieli Machado, Szarawaga 4, Kulwinska 2, Uscinowicz, Plaszkowska.

Sedemmetrovke: Krim Mercator 4 (4), Vistal Gdynia 4 (4).

Izključitve: Krim Mercator 18, Vistal Gdynia 10.