Krka izgubila z Olympiakosom

Novomeščani na prvi četrtfinalni tekmi evropskega pokala v Grčiji poraženi s 26:31.
Fotografija: Leon Rašo (z žogo) in soigralci so izgubili v Pireju. FOTO: Gašper Simonič/MRK Krka
Odpri galerijo
Leon Rašo (z žogo) in soigralci so izgubili v Pireju. FOTO: Gašper Simonič/MRK Krka

Rokometaši Krke so na prvi četrtfinalni tekmi evropskega pokala v gosteh v Pireju izgubili proti Olympiakosu s 26:31 (13:16). Povratna tekma bo čez en teden v Novem mestu.

Krka je pred gostovanjem v Grčiji v tem tekmovanju začela v drugem kolu in takrat zanesljivo opravila z estonskim Viljandijem, v tretjem je izločila belgijski Vise, v osmini finala pa Slobodo Tuzlo. Olympiakos, pri katerem igra Miha Kavčič, pa je po vrsti premagal italijanski Sassari, hrvaški Trogir in italijanski Brixen. Tokrat je bil premočan tudi za Krko, ki je bila večino tekme v zaostanku, na povratnem obračunu bo morala nadomestiti pet golov.

Novomeščani so dobro začeli tekmo in povedli s 5:3, vendar nato padli v črne minute. Grki so naredili delni izid 6:1 in prišli do lepe prednosti sredi polčasa (10:6). Podobno prednost so držali tudi v nadaljevanju, v katerem so sicer igralci Krke prišli tudi na dva gola zaostanka, na glavni odmor pa šli z -3.

V uvodu drugega polčasa slovenskemu predstavniku še naprej ni uspelo priti do priključka, še več, Grki so v 45. minuti prvič povedli za pet golov (21:16), minuto pozneje pa že za šest. To pa je že nazorno pokazalo, da bodo morali Novomeščani na povratni tekmi loviti kar zajeten zaostanek.

Pri gostiteljih je bil z osmimi goli najboljši Savas Savas, pri gostih pa je Marko Majstorović dosegel devet, Veljko Stanojević pa sedem golov.

Komentarji: