Kulešov zapustil rusko reprezentanco

Po slabih predstavah ruske rokometne reprezentance na SP v Katarju je odstopil selektor Oleg Kulešov.

Objavljeno
17. februar 2015 10.27
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Moskva - Ruska moška rokometna reprezentanca je na nedavnem svetovnem prvenstvu v Katarju močno zaostala za pričakovanji in osvojila le skromno 19. mesto. Slab izkupiček je že sprožil prve rošade - odstopila sta selektorv Oleg Kulešov in njegov pomočnik Aleksander Rimanov.

Ruska rokometna zveza je ustanovila posebno komisijo, ki bo poiskala najbolj primernega kandidata za novega selektorja. To komisijo bo vodil legendarni Vladimir Maksimov, sicer trener Čehovskih medvedov, ki bodo konec tega tedna v okviru zadnjega kroga skupinskega dela evropske lige prvakov gostovali v celjski dvorani Zlatorog. Maksimov bo do imenovanja novega prvega moža elitne izbrane moške vrste tudi začasni selektor ruske izbrane vrste.

Rusijo je na svetovnem prvenstvu pred dvema letoma v Španiji v četrtfinalu izločila Slovenija, prvo reprezentančno akcijo pa bo imela konec aprila in v začetku maja, ko se bo v okviru kvalifikacij za nastop na evropskem prvenstvu prihodnje leto na Poljskem najprej doma pomerila z Ukrajino, nato pa jo čakata še dve tekmi z Madžarsko.