Lazovićeva bo še počivala

Ženski rokomet: pred povratnim dvobojem slovenske reprezentance s Švico še veliko rezerv.

Objavljeno
29. marec 2014 11.05
SLOVENIJA,KOPER 04.4.2010.SLOVENIJA PROTI ITALIJI.NA SLIKI JERICEK NINA(21).FOTO LJUBO VUKELIČ/DELO/
Tanja Volarič, šport
Tanja Volarič, šport
Ljubljana – Še trije koraki ločijo slovenske rokometašice od konca kvalifikacij za EP, pri čemer pa si predvsem jutri ne smejo privoščiti spodrsljaja. V reprizi četrtkove tekme s Švico bodo na Kodeljevem (17.30) poskušale učvrstiti položaj v skupini, preden se bodo lotile trših orehov v podobi Švedske in Srbije, tudi tokrat brez poškodovane Barbare Lazović, katere nastop bo veliko bolj pomemben junija.

Da odsotnost desne zunanje, zaradi katere je ta položaj ob Ani Gros eden najbolje pokritih v slovenski reprezentanci, proti Švici ne bo odločilna, je selektorka Marta Bon ocenila že pred petkovim prvim dvobojem, ko je dobila potrditev, da poškodba Lazovićeve še ni povsem sanirana. »Zaradi udarca, ki ga je dobila v kolenski sklep med tekmo lige prvakinj proti Larviku, še ni povsem v redu. Če bi tvegali z njenim nastopom, bi lahko vse še poslabšali. Gre za preveč pomembno članico reprezentance. Ni pa to naša edina skrb, v gleženj je dobila udarec tudi kapetanka Nina Jeriček, a upam, da bo po terapijah vendar lahko nastopila na Kodeljevem,« se je nadejala Bonova, ki se je iz Švice vrnila zadovoljna, četudi so Slovenke dolgo trle tamkajšnji oreh, preden so ga tudi dokončno strle.

»Prva tekma je bila res bolj zahtevna, kot sem mislila. Domače, ki imajo tudi težave s poškodbami, so pokazale res dobro predstavo, nam pa igra ni stekla tako kot ponavadi, do sredine drugega polčasa smo se lovile, potem pa mirno pripeljale tekmo h koncu. Seveda računam, da bo doma lažje, a bo naloga tudi bolj zahtevna, saj je zmaga nujna, če želimo slediti zastavljenemu cilju – poti proti EP. Veliko naših igra v tujini in zato so jim domači nastopi še večji motiv. Računam, da bomo bolj poletne in drzne, kar sicer prinaša pasti, a moja naloga je, da ekipo pripeljem mimo njih,« Bonova sicer ocenjuje, da je Švica, kjer je prej delala tudi sama, v petek že igrala blizu svojih maksimalnih sposobnosti, medtem ko imajo Slovenke še precej rezerv, kar je pomembno predvsem pred naslednjima izzivoma.

Srbija in Švedska sta v petek remizirali, kar je tudi voda na slovenski mlin. Če bodo namreč Slovenke jutri zmagale in bodo Švedinje istočasno uspešne doma, bi si slovenska reprezentanca vozovnico za EP lahko priigrala že z zmago na junijski tekmi s Švedinjami, s čimer bi se izognila odločanju o lastni usodi na zadnji postaji proti favorizirani Srbiji. »Remi med Švedsko in Srbijo je za nas v redu, a še vedno bomo morale nato eno od obeh premagati. To pa je za nas velika naloga. Ne smemo pozabiti, da je Slovenija še pred letom, preden smo začeli novi projekt, izgubljala s Češko za 15 golov in je ni bilo domala nikjer na zemljevidu. Zdaj postajamo resen igralec na mednarodni sceni, smo v vzponu,« poudarja Bonova.