Lestvica lepša kot bančni izpisek

Rokometašice Krima Mercatorja jutri z Larvikom za prvo mesto v skupini D lige prvakinj.

Objavljeno
18. november 2016 00.07
Rokomet Krim Mercator - Larvik 22.oktobra 2016 [rokomet,šport,Krim Mercator]
Peter Zalokar
Peter Zalokar
Ljubljana – Več kot upravičeno tabor Krima Mercatorja preveva ponos, ker so si rokometašice že kolo pred koncem zagotovile preboj iz skupine D lige prvakinj. Popolno zadoščenje jim kvarijo finančne skrbi, saj sanacija kluba še ni končana, kar na svoji koži najmočneje občutijo najbolj zaslužni za lep uspeh – igralke in trenerji.

Zutraj se je ekipa Krima tretjič odpravila v drago Skandinavijo, kjer jo jutri čaka zadnja tekma rednega dela v Larviku. Ker mora klub še vedno odplačevati visoke dolgove, mu zmanjkuje za tekoče stroške, plače zamujajo tudi po tri mesece. Prav zato, da iskrice slabe volje ne bi zanetile plamena v slačilnici, ki bi negativno odmeval v javnosti, je članica izvršilnega odbora in prva operativka kluba Deja Ivanović pred odhodom na Norveško ekipi izrazila podporo z vrha.

»Finančna situacija ni rožnata, klub je še vedno v procesu sanacije. To se pozna in to smo tudi pričakovali. Zato bi se zahvalila vsem v klubu, še posebej igralkam in strokovnemu vodstvu. Na treningih in tekmah se vidi, da jim razmere ne pridejo do živega. V klubu se trudimo zagotoviti optimalne pogoje, čeprav je včasih res težko,« je dejala Ivanovićeva, ponosna na rezultate. »Smo presenečenje lige prvakinj, uvrstitev med 12 ekip v Evropi je v konkurenci bogatejših klubov velik uspeh. To je dokaz dobrega dela kluba ter glavnih akterjev na igrišču in ob njem. Veseli nas, da so ljudje to prepoznali, Kodeljevo je bilo iz tekme v tekmo bolj polno. Selitev v to dvorano, ki ga je odobrila MOL, se je izkazala za zadetek v polno, saj je bilo vzdušje izvrstno in je pripomoglo k trem velikim zmagam. Navdušeni smo nad delom članske ekipe, ob tem moram poudariti, da pod našim okriljem deluje 14 ekip vseh starostnih kategorij in skupaj več kot 500 otrok,« pravi Ivanovićeva in ponosno dodaja, da je bil RK Krim Mercator izbran med pet najboljših športnih blagovnih znamk v Sloveniji.

Tudi Trener Uroš Bregar je bil ponosen na svojo ekipo. »Glede na to, da smo maja izgubili naslov državnih prvakov, pol leta kasneje pa se z Larvikom merimo za 1. mesto, nam je uspel velik skok. Ponosen sem na dekleta in sodelavce, tudi na vodstvo, ki se trudi, da bi stvari v klubu uredili,« je povedal Bregar, ki si bo prizadeval, da bi na Krimu igralo čim več slovenskih rokometašic. Ena izmed njih je kapetanka Miša Marinček, ki si prav tako kot soigralke raje ogleda lestvico lige prvakinj kot stanje na bančnem računu ... »Iz slačilnice lahko prenesem glas, da smo punce ponosne na naš uspeh, ki so ga le redki pričakovali. Ponosna sem tudi na kemijo v ekipi. Čeprav iz finančnega vidika ni vse rožnato, držimo skupaj in na igrišču se naše težave ne opazijo. V Larviku bo težko, a tja gremo z željo po zmagi in prvem mestu.«

Medtem ko se Krim vrača med elito, bi ponosnim igralkam vsaj pred božičem vseeno veljalo priskrbeti tudi bolj otipljivo nagrado.