Kvalifikacije za LP: Dinamo blestel na Maksimiru, do zmage tudi Bayern

Nogometaši Dinama iz Zagreba so v kvalifikacijah za ligo prvakov Malmö ugnali kar s 4:1, Bayern je Zürich odpravil z 2:0.

Objavljeno
17. avgust 2011 19.01
Posodobljeno
17. avgust 2011 22.44
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si

Ljubljana - Nocoj so bile odigrane še preostale tekme 4. predkroga kvalifikacij za nastop v ligi prvakov. Za slovenske ljubitelje nogometa je bil zanimiv predvsem obračun Wisle iz Krakova, kjer igra tudi slovenski reprezentant Andraž Kirm ter ciprskega APOEL-a.

26-letni Ljubljančan se tokrat ni pretirano naigral, saj je na zelenico stopil šele v 92. minuti in tako ni bistveno prispeval k zmagi svojega moštva z 1:0, edini zadetek je v 72. minuti dosegel Malecki.

Zadovoljni so lahko tudi v taboru danskega Odenseja, saj so z golom Andreasena v 84. minuti uspeli presenetiti španski Villarreal. Tudi Maccabi, ki je v preteklem krogu izločil Maribor, je vse bližje nastopu v ligi prvakov, saj je bil od Genka boljši z 2:1.

Bayern brez večjih težav ugnal avstrijske tekmece

Bavarci so v poletnem prestopnem roku zapravili nekaj manj kot 40 milijonov evrov, saj so v svoje moštvo pripeljali vratarja Manuela Neuerja in branilca Jeroma Boatenga in bili tako veliki favoriti v dvoboju z avstrijskim Zürichom.

V osmi minuti obračuna smo že videli prvi zadetek, saj je Arjen Robben z leve strani lepo našel samega Schweinsteigerja, ki je z glavo zadel za 1:0. Nemci so bili tudi v nadaljevanju prvega dela bolj nevarni, a jim ni uspelo vnovič zatresti avstrijske mreže.

Tudi drugi polčas so gostitelji pričeli obetavno, a je Ribery je s prostega strela zadel le vratnico. Spet pa je svojo kakovost dokazal Robben, ki je z roba kazenskega prostora z levico zabil zadetek za končnih 2:0.

Dinamo navdušil domače navijače na domačem Maksimirju

Dinamo iz Zagreba je nocoj prikazal izjemno predstavo, saj je povsem prevladoval na domači zelenici in z visoko zmago (4:1) navdušil več kot 30.000 navijačev, ki so se zbrali na stadionu Maksimir. Že v prvem polčasu so bili gostitelji precej bolj nevarni (streli na gol kar 16:1 v korist domače ekipe), a so je polčas končal z izidom 1:1.

V 4. minuti tekme je namreč zadel domači junak Sammir, nato pa so Švedi v 17. preko Mehmeta uspeli izenačiti. V drugem polčasu pa so gostitelji vendarle uspeli zlomiti odpor gostov in v petih minutah zadeli kar dvakrat. Najprej je iz neposredne bližine zadel Rukavina v 54. minuti, v 60. pa je najstrožjo kazen zanesljivo izvedel Sammir.  Končnih 4:1 je postavil Beqiraj in tako Dinamo pripeljal zelo blizu nastopa v elitni ligi prvakov.

Kvalifikacije za ligo prvakov, 4. predkrog (prve tekme):

Bayern München - Zürich 2:0; Schweinsteiger 8., Robben 72.

Dinamo Zagreb - Malmö 4:1; Sammir 4., 60., Rukavina 56., Beqiraj 84.; Mehmeti 17.

Maccabi Haifa - Genk 2:1; Amaša 8., Dvališvili 29.; Barda 61.

Odense - Villarreal 1:0; Andreasen 84.

Wisla Krakov - APOEL Nikozija 1:0; Malecki 72.

Odigrano v torek, 16. avgusta:

Arsenal - Udinese 1:0

Bate Borisov - Sturm Gradec 1:1

Koebenhavn - Viktoria Plzen 1:3

Olympique Lyon - Rubin Kazan 3:1

Twente Enschede - Benfica Lizbona 2:2