Liga prvakov: Milan v prvi in zadnji minuti šokiral Barcelono

Uvodna tekma prvega kroga lige prvakov, kjer sta se merila Barcelona in AC Milan, se je končala z neodločenim izidom (2:2).

Objavljeno
13. september 2011 16.27
Posodobljeno
13. september 2011 20.02
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si

Ljubljana - Že v uvodnem krogu nove sezone lige prvakov je bil na sporedu nogometni spektakel, saj sta se na stadionu Camp Nou pomerila Barcelona in AC Milan. Gostje iz Italije so dvoboj pričeli fenomenalno, saj je že v prvi minuti zadel Pato, a so katalonci do konca polčasa preko Pedra uspeli izenačiti.

Drugi polčas so bolje odprli varovanci Pepa Guardiola in po izjemnem zadetku Ville prišli do vodstva, a v zadnji minuti tekme doživeli hladen tuš, saj je izid izenačil Silva (2:2).

Rossoneri šokirali že v prvi minuti

Nogometaši Milana so obračun pričeli sanjsko, saj so že v prvi minuti šokirali domače navijače. Do žoge je na sredini igrišča prišel Brazilec Pato, ki je hitro krenil v napad in z zadetkom med nogama Valdesa popeljal Milan v vodstvo z 1:0.

V nadaljavanju so pobudo pričakovano prevzel katalonski nogometaši, ki so kar nekajkrat nevarno ogrozili italijanska vrata. Po nevarnem poizkusu Ville v 13. minuti, so bili zelo blizu izenačenja pet minut kasneje, ko je Messi mojstrsko izvedel prosti strel, a zadel le vratnico. Še naprej je bil pri rossonerih razigran Pato, ki je branilcem Barcelone povzročal precej težav.

Messi opravil težko delo, zadel Pedro

V 35. minuti pa so domači na krilih neustavljivega Messija le uspeli kronati občutno terensko premoč (70:30 v korist Barcelone). Argentinski virtouz je namreč opravil večino dela, saj je preigral tri obrambne igralce Milana ter nato lepo podal pred vrata, kjer je osamljeni Pedro žogo le še potisnil v mrežo, precej krivde za zadetek pa nosi tudi tokrat neodločni Abbiati.

V 39. minuti se je poškodoval Iniesta, ki je zapustil igro, njegovo mesto na zelenici je zasedel Fabregas, pri Milanu pa se je na klop usedel prav tako poškodovani Boateng - izid tekme pa so do polčasa ni spremenil.

Evrogol Ville

Gostitelji so tudi drugi del tekme pričeli agresivno, kar se jim je obrestovalo že po petih minutah igre. Najprej je od daleč poizkusil Xavi, a je njegovo slavje z izjemnim posredovanjem preprečil Abbiati. Italijanski vratar pa je bil nemočen v 50. minuti, ko je Villa iz kakšnih 35 metrov s fantastičnim zadetkom popeljal Barcelono v vodstvo z 2:1.

Varovanci Pepa Guardiola so še naprej gospodarili na igrišču, saj nogometaši Milana praktično niso zmogli priti preko svoje polovice. Barcelona je s svojo igro kratkih podaj pletla mrežo okoli italijanskih vrat, zato je reagiral tudi Allegi in iz igre potegnil Cassana ter na teren poslal Emanuelsona. Za menjavo se je odločil tudi Guardiola, saj je Abidala nadomestil Puyol.

Šok v zadnji minuti

Rossoneri so se v drugem delu nekoliko otresli hudega pritiska domačih in v 73. minuti prišli do polpriložnosti. Po podaji s kota je bil v skoku najvišji Pato, a je Valdes njegov strel zlahka ukrotil. Toda Milančani so šokirali v zadnji sekundi obračuna, ko je po podaji iz kota z glavo zadel Silva in izenačil na 2:2.

Preostale današnje tekme v ligi prvakov:

Skupina E:

Chelsea - Bayer Leverkusen 2:0 (0:0)

Genk - Valencia 0:0

Skupina F:

Olympiakos - Marseille 0:1 (0:0)

Borussia Dortmund - Arsenal 1:1 (0:1)

Skupina G:

Porto - Šahtar 2:1 (1:1)

Hapoel - Zenit 2:1 (0:0)

Skupina H:

Barcelona - Milan 2:2

(Pedro 36., Villa 50.; Pato 1., Silva 90.)

Viktoria Plzen - Bate Borisov 1:1 (1:0)