Malus: za prihodnost se ni bati

Slovenska moška kadetska reprezentanca je po uspešnem SP pripotovala Ljubljano, kjer ji je RZS pripravila sprejem.

Objavljeno
21. avgust 2015 21.08
Rokomet
M. Ž., Delo.si, STA
M. Ž., Delo.si, STA

Ljubljana - Člani slovenske moške reprezentance, ki so si na svetovnem prvenstvu do 19 let priborili srebrno odličje, so danes pripotovali v Ljubljano. Rokometna zveza Slovenija jim je pred Hišo športa pripravila poseben sprejem, katerega se je udeležilo približno sto ljudi.

Za obetavne slovenske rokometaše je bila to že tretja kolajna v zadnjih treh letih, potem ko so leta 2013 na olimpijskem festivalu evropske mladine v Utrechtu osvojili zlato, najboljši pa so bili tudi na lanskih olimpijskih igrah mladih v Nanjingu.

Na svetovnem prvenstvu do 19 let so v slovenski reprezentanci izstopali številni igralci. Blaž Janc je bil z 69 goli prvi strelec in je bil proglašen za najboljšega desnega zunanjega igralca, v postavi turnirja je bil tudi Tilen Sokolič, ki igra na položaju levega krila, vratar Urh Kastelic pa je imel največ obramb na prvenstvu - na devetih tekmah je ustavil 114 strelov.

Malus: Za prihodnost se ni bati

Kapetan slovenske reprezentance Jaka Malus je na sprejemu ocenil igro Slovenije na prvenstvu in priznal, da je ostalo nekaj grenkega priokusa: »Če potegnemo črto pod celotnim turnirjem, mislim, da smo bili ekipa od prve do zadnje minute. V finalu, čeprav nismo držali koraka s Francijo, razlika je bila na koncu velika, smo držali skupaj do konca. Pred turnirjem smo se dogovorili, da držimo 60 minut skupaj, tudi če vodimo ali izgubljamo za 20 golov. Ekipa je bila super. Taki ekipi ni težko poveljevati. Ni razlik med igralci. Glave so zdaj hladne. Dosegli smo uspeh, čeprav je bilo po tekmi nekaj grenkega priokusa,« je razložil Malus.

Slovenski kapetan je dodal, da ta generacija še ni izpolnila vseh ciljev, saj si želi osvojiti naslov svetovnega prvaka: »Obljubljal ne bom nič. Videli smo, da je imelo dosti reprezentanc zlate sanje, pa so se opekli tudi z nami. Za prihodnost mislim, da se ni bati, če bomo ostali taka ekipa kot smo; mislim, da bomo. Trenirali bomo še naprej, ker nam je ostal še en cilj - zlata medalja na SP, tudi na EP,« je zaključil Malus.

Selektor slovenske reprezentance Jani Klemenčič je o svojih varovancih dejal, da gre za odlično generacijo, ki bo gotovo osvojila še kakšno odličje v mladinski konkurenci, po njegovi oceni pa se bo kar nekaj teh igralcev prebilo tudi v člansko reprezentanco.

To generacijo igralcev bo zdaj prevzel izkušeni Slavko Ivezić, ki je v svoji karieri z mladinci osvojil že šest kolajn na največjih tekmovanjih.