Nizozemska v tretje končno kos Norveški?

SP v rokometu: V Nemčiji danes na sporedu polfinalni tekmi.

Objavljeno
15. december 2017 13.00
Posodobljeno
15. december 2017 13.00

Hamburg – Norveška – Nizozemska (17.30) ter Francija – Švedska (20.30) sta današnja polfinalna para na 23. svetovnem prvenstvu za rokometašice. Norvežanke branijo naslov, ki so ga osvojile pred dvema letoma na Danskem. Takrat so v finalu razbile Nizozemsko (31:23) in bodo tudi danes v dvorani Barclaycard v Hamburgu favorinje. Toda Nizozemke so jim bile na bile na lanskem EP na Švedskem že veliko bolj konkurenčne (30:29) in tokrat bo šlo za finale pred finalom. Norvežanke lovijo četrti naslov, s katerim bi ujele Rusinje.

Svojo moč so pokazale prav proti olimpijskim prvakinjam in jih v četrtfinalu odpravile z neverjetnih 34:17, junakinja tekme pa je bila Nora Mørk z devetimi goli. Članica evropskih prvakinj iz Györa se je na najboljši način odzvala na afero, ko so se na spletu pojavile žgečkljive fotografije z njenega ukradenega telefona. Mørkova je po sedmih tekmah z 51 goli tudi najboljša strelka SP, na vrhu najboljših vratark sta njeni rojakinji Katrine Lunde in Kari Grimsbø.

Norvežanke so izgubile eno tekmo, in sicer proti Švedininjam, ki bodo skušale po Slovenkah (zasedle so 15. mesto) in Dankah na kolena spraviti še Francozinje, reprezentanco, ki je edini poraz doživela proti Slovenkam. Selektor Olivier Krumbholz je že pred 14 leti Franciji prinesel doslej edini naslov, v četrtfinalu mu je zmago proti Črni gori prinesla odlična vratarka Amandine Leynaud. Finale bo v nedeljo ob 17.30.