»Ose« ostajajo v igri za drugo mesto

Rokometaši Gorenja so po odličnem 2. polčasu vendarle strli odpor švicarskega Kadettna Schaffhausna (27:21).

Objavljeno
25. november 2017 22.38
J. P.
J. P.

Velenje - Rokometaši Gorenja so v devetem kolu skupine C lige prvakov vpisali že šesto zmago, s katero so se švicarskemu moštvu Kadetten Schaffhausen maščevali za poraz v prejšnjem medsebojnem obračunu v začetku oktobra (28:31). Tokrat so bili Velenjčani v domači Rdeči dvorani po odličnem drugem polčasu boljši s 27:21 (10:11), s čimer so gostom prizadejali že četrti zaporedni poraz. »Ose« zasedajo drugo mesto na razpredelnici in imajo dve točki manj od vodilnega Skjerna, pri katerem bodo gostovali v zadnjem kolu prihodnjo nedeljo, 3. decembra. S tem so zadržali možnosti za drugo mesto v skupini in dodatne kvalifikacije za osmino finala.

Gorenje je imelo v vratih izjemno zanesljivega Klemna Ferlina, ki je zbral kar 17 obramb, v napadu pa učinkovita Roka Ovnička, ki je iz petih strelov prispeval pet zadetkov, in kapetana Nika Medveda, ki je sprožil šestkrat, uspešen pa je bil ravno tako petkrat. Pri Kadettnu je bil razpoloženi sedemkratni strelec Andrija Pendić premalo za uspeh, petkrat je zadel tudi sin nekdanjega slovenskega selektorja Matjaža Tominca, nezgrešljivi Nik. Velenjčani so odločno začeli, po vodstvu s 7:2 pa močno popustili in nasprotniku celo dovolili, da je na glavni odmor odšel z zadetkom zaloge. V drugem delu pa so domači le strli odpor neobremenjenih Švicarjev in dve točki zadržali doma.

Gorenje : Kadetten Schaffhausen 27:21 (10:11)

Rdeča dvorana, gledalcev 1200, sodnika Erdogan in Özdeniz (oba Turčija).

Gorenje: Ferlin 1 (17 obramb), Zaponšek; Cehte 4, Medved 5, Haseljić, Ovniček 5, Grebenc 2, Toskić 3, Potočnik 1, Golčar, Markotić, Verdinek, Kleč, Tajnik, Brumen 4, Pejović 2.

Kadetten Schaffhausen: Marinović, Stevanović (14 obramb); Meister, Delhees, Liniger 3, Küttel, Pendić 7, Gerbl, Zehnder 1, Norouzinezhad 3, Szyba 1, Koch 1, Ostrouška, Tominec 5.

Sedemmetrovke: Gorenje 2 (2), Kadetten Schaffhausen 6 (6).

Izključitve: Gorenje 10, Kadetten Schaffhausen 16 minut.

Rdeča kartona: Meister (39.), Koch (44.).