Ose vse bolj zdesetkane, poškodovan še Toskić

V včerajšnjem dvoboju z Berlinčani si je izkušeni rokometaš Gorenja poškodoval kazalec leve roke.

Objavljeno
24. november 2016 22.54
Rokomet Celje- Velenje. V Velenju7.9.2016
J. P.
J. P.

Velenje - Rokometašem državnega podprvaka Gorenja v zadnjem obdobju res ne cvetijo rožice. Po vseh težavah s poškodbami, ki so temeljito zdesetkale igralski kader, mora na prisilni počitek še izkušeni Alem Toskić, ki si je v včerajšnjem prvem dvoboju tretjega kola evropskega pokala EHF (24:29) v domači Rdeči dvorani s Füchse Berlinom, v katerem je bil drugi najučinkovitejši strelec med »osami« s petimi zadetki, poškodoval kazalec leve roke.

Krožni napadalec je ob koncu 27. minute ob padcu s tekmečevim igralcem utrpel izpah prsta, sila je bila tako močna, da se je v členku kazalca odkrušil tudi delček kosti, vseeno pa je Toskić stisnil zobe in igral naprej. Med okrevanjem ga bo spremljala posebna opornica.

Štiriintridesetletni Srb se bo po dve- do tritedenskem okrevanju predvidoma v kader vrnil v dvoboju osmine finala slovenskega pokala s Koprom 2013 v sredo, 7. decembra. Sicer pa je derbi s Celjani Velenjčane začasno osiromašil za Anžeta Ratajca (poškodovano koleno) in Luko Mitrovića (zlom zadnje stene orbitalne kosti), kot zadnji pred Toskićem pa se je na zdravniškem kartonu znašel še Janez Gams, ravno tako zaradi težav s kolenom. Se pa počasi v kader trenerja Boruta Plaskana vrača vsaj čuvaj mreže Klemen Ferlin.