Ose zlahka, Maribor dostojno z Vardarjem

Rokometaši Gorenja odpravili Sevnico, Maribor Branik in Krka neuspešna v dvobojih z uglednima tujima tekmecema.

Objavljeno
09. avgust 2013 16.48
lvu/Rokomet
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Ljubljana - Državni prvaki, rokometaši Gorenja, niso imeli težav v prijateljskem obračunu s Sevnico, ki so jo ugnali s kar 45:22 (22:11). Za ose je bila to še zadnja tekma v sklopu višinskih priprav, zaradi poškodb pa sta manjkala Klemen Cehte (noga) in Darko Cingesar (roka). Po učinkovitosti je zelo izstopal novinec Mario Šoštarič z 11 goli, med uspešnejšimi v dresu Gorenja so bili še: Nosan 6, Dujmovič 5, Golčar 4, Vrečar in Gams po 3. Pri gostih sta Bezgovšek in Dražetič zadela po petkrat. »Po tekmi s Slovanom so relacije med igralci postale razločnejše, kar je pripomoglo k temu, da smo tokrat zaigrali še bolj sproščeno. V obrambi smo stisnili in si ustvarjali protinapade, s katerimi smo le še višali razliko,« je po dvoboju ocenil član Gorenja Luka Dobelšek.

Maribor Branik pa je bil večji del pripravljalnega dvoboja enakovreden makedonskemu predstavniku v ligi prvakov Vardarju, ki je šele v končnici res pritisnil na plin in zmagal s 35:29 (17:17). Za Maribor - le Nikola Špelić, ki še ni povsem nared po operaciji desne rame - so zadeli: Razgor 7, Fidel 4, Zarabec, Kleč, Žmavc in Hrastnik po 3, Malinović 2, Jamnik in Poklar po 2. Slovenec v dresu Vardarja Matjaž Brumen je mariborsko mrežo zaresel trikrat. »Le v zadnjem delu dvoboja, po 48. minuti, nismo znali realizirati priložnosti. Tekma nam je dala smernice, kje so še naše slabosti in kje delamo napake, ki jih moramo v nadaljevanju priprav odpraviti,« je strnil trener Marko Šibila.

Krka pa se je v prijateljskem obračunu udarila z romunsko HCM Constanto, ki je na pripravah v Posavju. Romuni so zmagali s 30:19, trener Slavko Ivezič pa s predstavo svojih varovancev ne more biti zadovoljen, saj so si privoščili preveč tehničnih napak. Gole za Krko so dosegli: Borovnik 5, Klobčar in Špende po 3, Jakše, Cvikl in Okleščen po 2, Lavrič in Adamčič po 1.