Osmina finala splavala po Dnjepru

Celje še drugič izgubilo proti Motorju, devet golov Žige Mlakarja premalo za drugo zmago v ligi prvakov.
Fotografija: Matjaž Mlakar je bil tragični junak tekme, dosegel je osem golov in štirikrat zadel okvir vrat. FOTO: Tadej Regent
Odpri galerijo
Matjaž Mlakar je bil tragični junak tekme, dosegel je osem golov in štirikrat zadel okvir vrat. FOTO: Tadej Regent

Dobro tekmo so rokometaši Celja Pivovarne Laško odigrali v Ukrajini, glede na okoliščine celo zelo dobro, ampak so pri Motorju iz Zaporožja doživeli bržčas usodni poraz v boju za osmino finala lige prvakov. V zanimivi tekmi je bilo 31:29, slovenske prvake pa je znova drago stala slaba obramba, najslabša med evropsko elito.



Deset minut pred koncem je bilo še vse odprto. Pri 25:25 je imel kapetan David Razgor priložnost s sedmih metrov Celjane znova popeljati v vodstvo, ampak je bil tako kot prej Domen Novak neuspešen. Nepričakovani junak tekme, rezervni vratar Ivan Maroz, mu je strel ubranil.



Belorus je zbral 18 obramb in bil glavni krivec, da Celjani ostajajo pri zgolj eni zmagi. Tokrat niso ponovili predstave iz Zagreba, so bili pa boljši kot na vseh drugih gostovanjih, četudi trener Tomaž Ocvirk na vzhodu Ukrajine ni mogel računati na stebra obrambe Vida Poteka, številke 1 na desnem krilu Gala Marguča in bronastega reprezentanta Jana Grebenca, načeta sta bila Tim Cokan in izkušeni organizator napada Patrik Leban.
 

Šarac ne najde občutkov


Prav slednji je v napeti končnici, v kateri je bil Motor malce zarjavel in ranljiv, ohranjal upanje na preobrat. V 54. minuti je zadel drugič zapored za novo izenačenje na 27:27. Toda pivovarji so še naprej prelahko prejemali zadetke. V sezoni so jih na osmih tekmah kar 263 (v povprečju 32,8), v čemer so neslavni rekorderji v LP. Sledila sta dva lahka domača zadetka gostiteljev, v tej sezoni neprepoznavni Josip Šarac je še zmogel znižanje na 29:30, ampak ostalo je le še 45 sekund in točki sta odplavali po Dnjepru ...



V vsakem slabem je nekaj dobrega in Ocvirk je lahko vesel, ker se je končno prebudil in strelske občutke našel občasni reprezentant Žiga Mlakar. Bil je tudi tragični junak bitke za vse ali nič. Dosegel je devet golov, toliko kot na petih prejšnjih tekmah, na katerih je nastopil, poleg tega pa še štirikrat zatresel okvir vrat.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Horžen se prebuja


Ob omenjenem Lebanu velja pohvaliti tudi mladega reprezentanta Kristjana Horžena, ki je s črte dosegel štiri gole iz petih strelov. Drugi so bili bolj ali manj v sivem povprečju, tudi trener Ocvirk, ki je sicer zadel z obrambno postavitvijo 5-1, s katero so se slovenski prvaki po minus 4 vrnili v igro, ampak ob koncu ni znal preprečiti lahkih domačih zadetkov.

Celje tako skoraj zagotovo ne bo igralo v osmini finala, kamor se je spomladi uvrstilo po šestih letih, a so zaradi korone tekmi s Kielcami odpadle. Motor je bil ekipa, skozi katero je vodila pot v izločilne boje, ampak dvakrat je bil za odtenek boljši.

Preberite še:

Komentarji: