Pokal EHF: Velenjčanom Tvis Holstebro, Mariborčanom Dinamo

Na sedežu Evropske rokometne zveze na Dunaju so danes opravili žreb, po katerem bodo bolj zadovoljni v mariborskem taboru.

Objavljeno
20. oktober 2015 14.42
Igralec Gorenja Staš Skube št.20. Rokometna tekma EHF pokala med Gorenjem iz Velenja in Holstebrom. Velenje, Slovenija 11.aprila 2015.
G. L., Delo.si
G. L., Delo.si

Dunaj - Slovenski državni podprvaki, rokometaši velenjskega Gorenja, se bodo v tretjem kolu pokala EHF pomerili z dansko zasedbo Tvis Holstebro, Mariborčane pa čaka obračun z romunskim Dinamom iz Bukarešte. Žreb na sedežu Evropske rokometne zveze je določil, da bosta oba slovenska predstavnika prvo tekmo odigrala pred domačimi gledalci, povratno pa v gosteh.

Prve tekme bodo na sporedu 21. in 22 novembra, povratne pa teden dni kasneje. Zmagovalca iz omenjenih obračunov se bosta prebila v skupinski del pokala EHF.

»Danes nismo imeli sreče pri žrebu, z dansko zasedbo smo se v minuli sezoni pomerili v četrtfinalu. Igrali bomo proti zelo kakovostni ekipi, ki se v primerjavi z minulo sezono ni bistveno spremenila, je pa dobila novega trenerja. Ekipa je sestavljena iz dobrih posameznikov, igrajo zelo dobro obrambo in prejemajo malo golov. Naš cilj je vsekakor uvrstitev v skupinski del tekmovanja, za kar se bomo morali zelo potruditi,« je po žrebu povedal trener Velenjčanov Gregor Cvijić.

Svojemu šefu v moštvu rumeno-črnih je prikimal tudi desnokrilni igralec Mario Šoštarič: »Žreb nam ni bil najbolj naklonjen, v takšnem tekmovanju pa moramo premagati tudi ekipo, kot je Tvis Holstebro. Vemo, da so Danci ostali brez dveh najpomembnejših igralcev v ekipi, bratov Daamgard, vemo pa tudi, da imajo na Danskem pester nabor odličnih igralcev, in zavedamo se, da nam ne bo lahko. Zaenkrat je na nas, da oddelamo državno prvenstvo maksimalno zbrano, ko bo prišel čas za pokal EHF, pa se bomo nanj pripravili na najboljši možni način in se skušali prebiti v skupinski del tekmovanja.«

Na zadnji stopnički ne čaka lahka naloga niti Mariborčanov, četudi je njihov tekmec vsaj na papirju precej manj priznan od danskega nasprotnika Gorenja. »Podrobnih podatkov o romunski ekipi zaenkrat še nimamo, a dejstvo je, da sta pred nami zahtevni tekmi z izenačeno tekmico. Na nam je, da se na Dinamo čim bolje pripravimo in se skušamo prebiti v skupinski del. Romunski rokomet je v zadnjem času v vzponu, v mlajših kategorijah delajo zelo dobro ter načrtno, vsi pa vemo, da je bila Romunija nekoč že prava velesila na mednarodnem rokometnem prizorišču,« je povedal trener vijoličastih Slavko Ivezič

V lanski sezoni so se Velenjčani uvrstili na finalni turnir četverice v Berlinu, kjer so v konkurenci z nemškima Füchse Berlinom in hamburškim HSV ter danskim Skjernom osvojili četrto mesto. Domačini so bili v finalu boljši od Hamburga s 30:27, Danci pa so velenjske ose v tekmi za tretje mesto ugnali s 27:22.

Pari 3. kola pokala EHF:

Gorenje Velenje - Tvis Holstebro

Maribor Branik - Dinamo Bukarešta

Pfadi Winterthur - Azoty-Pulawy

Ystads - Grundfos Tatabanya

Alpla Hard - SKA Minsk

Aalborg - St. Otmar St. Gallen

Hubo Initia Hasselt - Helvetia Anaitasuna

Borac Banja Luka - Lions

Talent Plzen - Bjerringbro-Silkeborg

Nexe Našice - Nantes

Füchse Berlin - Chambery

Gornik Zabrze - Göppingen

Bukarešta - Frigorificos Morrazo

Magdeburg - Csurgoi

Haukar - Saint-Raphael

Granollers - Arendal