Pokal EHF: Velenjčani zanesljivo v skupinski del

Rokometaši Gorenja so na povratni tekmi 3. kola evropskega pokala EHF doma premagali ruske Permske medvede z 39:29.

Objavljeno
29. november 2014 16.13
tre*ROKOMET
G. L., Delo.si
G. L., Delo.si

Velenje - Nekoliko v senci celjskega gostovanja v Skopju so rokometaši Gorenja iz Velenja odigrali povratno tekmo evropskega pokala EHF z ruskimi Permskimi medvedi in jih zanesljivo ugnali z rezultatom 39:29 (19:12). S tem so si priigrali nastopanje v skupinskem delu pokala EHF.

Po zmagi že na prvi tekmi v Rusiji (37:34), so imeli Velenjčani tudi tokrat vse niti igre v svojih rokah. Začeli so izjemno in si že po desetih minutah priigrali prednost 7:1, kar je glasno napovedovalo uvrstitev v drugorazredni evropski pokal, potem ko so v čudnih okoliščinah ostali brez nastopa v ligi prvakov.

v dvajseti minuti so prednost še povišali na 14:7, s tolikšno prednostjo pa odšli tudi na odmor. Ose niso popustile niti v drugem delu, si deset minut pred koncem priigrali prednost z 37:21, na koncu pa tekmo rutinirano pripeljali do konca.

V velenjski ekipi sta bila strelsko najbolj učinkovita Marko Dujmovič z osmimi in Staš Skube s šestimi goli. Svoje tekmece v skupinskem delu tekmovanja bosta skupaj s soigralci dobila na žrebu, ki bo na sedežu Evropske rokometne zveze na Dunaju v četrtek, 4. decembra.