Poteko zavrnil ponudbe iz tujine in podaljšal z Celjani

Krožni napadalec Celja Pivovarne Laško Vid Poteko je podpisal novo dveletno pogodbo.

Objavljeno
06. oktober 2015 11.35
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Celje - Slovenski prvak Celje Pivovarna Laško je podaljšal pogodbo s krožnim napadalcem Vidom Potekom, ki je obljubil zvestobo do konca sezone 2017/18. Celjani so tako v dobrem tednu dni podaljšali sodelovanje z dvema igralcema, pred Potekom je to storil tudi srednji zunanji David Razgor.

Vid Poteko je otrok celjskega kluba, za katerega je odigral 200 tekem in dosegel 266 golov. S svojimi igrami je postal zanimiv tudi za ugledne evropske klube, vendar pa je zavrnil vse ponudbe iz tujine in podaljšal pogodbo s celjskim moštvom.

»Verjamem, da sem s podaljšanjem pogodbe sprejel najboljšo možno potezo. Tukaj lahko še veliko napredujem, ponudbe iz tujine so sicer godile, vendar to je moj klub in tu so moji prijatelji, soigralci. Ekipo sestavljajo večinoma v celjskem klubu vzgojeni igralci in v takšnih ekipah je veliko lažje vzpostaviti dobro vzdušje, ki tudi v prihodnje ne bo vprašljivo. V Celju je po moje daleč najboljše okolje za razvoj igralca, imamo vrhunske pogoje za delo in treninge in igramo tekme najvišjega ranga, več si igralec, kot sem jaz, ne more želeti. Tako se veselim prihodnosti tukaj, ko verjamem, da razvoj ne bo le oseben, temveč da se bomo tudi z ekipo še dvigali in postavljali nove mejnike,« je dejal Poteko.

Celjani so v novi sezoni dobili vseh pet dvobojev domačega prvenstva, naslednjo tekmo pa bodo igrali jutri, ko jih v Zlatorogu čaka derbi z Gorenjem.