Povezane in drzne nad Adžićev zmagovalni stroj

Rokometašice Krima Mercatorja bodo danes ob 18. uri gostile v tej sezoni še nepremagano Budućnost.

Objavljeno
12. februar 2015 22.20
Rokomet Krim - Thuringer 31.januarja 2015
Peter Zalokar, Šport
Peter Zalokar, Šport

Ljubljana – Na petek trinajstega so pogosto na malih zaslonih grozljivke in eno od teh bodo skušale preprečiti rokometašice Krima, ki bodo drevi (18) gostile Budućnost. Glede na formo obeh ekip tudi »srhljiv« poraz v 3. kolu glavnega dela lige prvakinj ni izključen. A Ljubljančanke želijo v Stožicah čim dražje prodati svojo kožo.

Krim je v prvem delu vpisal dve zmagi (Hypo, Volgograd), v drugem pa je kljub prihodu Allison Pineau doživel dva poraza in zapravil možnosti za četrtfinale. Na drugi strani je Budućnost ob Larviku edina brez poraza in si upravičeno obeta vrnitev lovorike izpred treh let.

Črnogorke so pred štirimi sezonami v Stožicah krimovkam, ki jih je takrat prav tako vodila Marta Bon, nasule kar 40 golov. Neslavni rekord slovenskih prvakinj je bil porušen prejšnji teden v Skopju, kjer je Vardar zmagal z 41:30 in razgalil mnoge slabosti tekmic. S takšno igro bo Krim težko osvojil še kakšno točko v elitnem tekmovanju.

Če bi mu uspelo nocoj, bi bilo veliko presenečenje. Budućnost slovi kot ekipa, ki nikdar ne popušča, trener Dragan Adžić se tudi pri vodstvu z 10 goli jezi na igralke, če si privoščijo nekaj ležernosti. Tako je bilo denimo v prejšnji sezoni, ko se je v Morači zgodilo »grozljivih« 30:15, pa četudi je Adžić prijatelj bivšega Krimovega trenerja Toneta Tislja. Njegova naslednica Bonova pa ne skriva, da ni ravno privrženka rokometa, kakršnega goji Adžić, ki na lepoto igre ne daje kaj dosti.

Bonova na drugi strani stremi k ustvarjalnosti, kombinatoriki, hitrosti, tudi gracioznosti, a nima (dovolj) »žrebic« za dirko z Adžićevimi »pitbul-terierkami,« ki jih je lani v finalu F4 ukrotil Györ. Od takrat se je v domačo jato vrnila levoroka Katarina Bulatović, četrta strelka decembrskega EP. Pred njo je bila na drugem mestu Romunka Cristina Neagu, ki bo nevarnost za Krimova vrata z leve strani. Glavna moč Budućnosti pa izvira iz obrambe, katere agresivnost pooseblja bivša krimovka Dragana Cvijić.

Medtem ko si še starka s stekleno kroglo ne upa napovedati, kako bi izgledala ekipa Krima v prihodnji sezoni, je Budućnost v enem dnevu s sedmimi ključnimi igralkami podaljšala pogodbe. To je bilo okrog 21. januarja, ko je na turnirju regionalne lige v Skopju premagala Krim s 35:24 (17:9).

Vsi aduti so torej na strani gostij, toda – kot rada reče Bonova – vsaka tekma se začne z 0:0 in žoga je okrogla. Trenerka tudi pravi, da stroka deluje v smeri povezanosti ekipe in njeni drznosti. Nocoj se bo kaj hitro videlo, v kako trdno celoto so se stkale te nevidne vezi.

Skupina 1, tretje kolo

Krim Mercator - Budućnost (18)

Sobota

Leipzig - Thüringer (14)

Nedelja

Dinamo Volgograd - Vardar Skopje (14)

 

Lestvica

1. Budućnost Podgorica 6 5 1 0 150:116 11

2. Dinamo Volgograd 6 4 0 2 159:151 8

3. Leipzig 6 3 0 3 158:163 6

4. Vardar Skopje 6 2 1 3 151:145 5

5. Thüringer 6 2 0 4 134:152 4

6. Krim Mercator 6 1 0 5 158:173 2