Pravšnji test pred revanšo z Vardarjem

Rokometaši Celja Pivovarne Laško v ligi SEHA danes v Veszpremu.

Objavljeno
03. oktober 2016 22.14
šipić rokomet
Peter Zalokar
Peter Zalokar
Celje – Med Celjem Pivovarno Laško in Veszpremom je redna rokometna linija, a kar zadeva točke in odliv igralcev, med prvakoma sosednjih držav velja enosmeren promet v prid madžarske ekipe. Težko bo Celje nocoj – tekma v ligi SEHA bo ob 18. uri – končalo niz devetih porazov proti Veszpremu, bi mu pa dobra predstava koristila pred pomembnejšim nedeljskim izzivom v ligi prvakov z Vardarjem.

Pred Celjani (v ligi SEHA imajo tri zmage in dva poraza) sta tekmi z ekipama, ki sta sprožili njihovo krizo ob štartu sezone, najprej je Veszprem pokvarili veselico ob 70-letnici rokometa v knežjem mestu, potem se je v Zlatorogu plesalo po makedonskih notah in končalo s 40 goli v domači mreži. Od takrat so pivovarji dvignili krivuljo, premagali Zagreb in bili nazadnje na pragu uspeha pri Rhein-Neckarju. V tem tednu bodo lahko preverili, kolikšen napredek so storili v mesecu dni. Ritem se jim je umiril, za vikend so bili prosti in tudi po tekmi v Veszpremu bodo imeli pet dni časa za pripravo na revanšo z Vardarjem v Zlatorogu, zato trenerju Branku Tamšetu ne bo treba paziti, da ne bi preveč obremenil nosilcev igre. Obeta se zanimiv regionalni derbi pred edino domačo tekmo v tem mesecu. Celjani bodo namreč zatem do reprezentančnega premora, namenjenega začetku kvalifikacij za EP, gostovali v Kielcah in Kristianstadu v LP ter pri Meškovu in Metalurgu v ligi SEHA, nakar se bodo nekateri med njimi pridružili pripravam Veselina Vujovića.

Tamšetu pride prav tekma v Veszpremu, na kateri pričakuje veliko koristnih odgovorov. »Pred nami je eno najtežjih gostovanj. Zavedamo se moči zvezdniške ekipe Veszprema, hkrati je to priložnost, da vidimo, kje smo. Naša igra dobiva prave obrise v vseh pogledih, vendar imamo še precej rezerv, zlasti v številu tehničnih napak,« k zmanjšanju le-teh stremi Tamše pred tekmo proti ekipi trenerja Xavija Sabateja, novopečenega madžarskega selektorja, ki ima v svojih klubskih vrstah kopico bivših celjskih igralcev in tri slovenske legionarje, Gašperja Marguča, Dragana Gajića in Blaža Blagotinška.