Presrečna Krka na F4, agonija Celja Pivovarne Laško se nadaljuje

Rokometaši Krke so v četrtfinalu pokala Slovenije presenetljivo visoko premagali branilce naslova iz Celja in se uvrstili na sklepni turnir pokala Slovenije.
Fotografija: Krka se veseli. FOTO: Gašper Simonič
Odpri galerijo
Krka se veseli. FOTO: Gašper Simonič

Nov uspeh novomeških rokometašev. Krka je v zadnji četrtfinalni tekmi pokala Slovenije z 31:26 (statistika) premagala Celje Pivovarno Laško in se veselila uvrstitve na zaključni turnir v Trebnjem.

Šestindvajsetkratni državni prvaki iz Celja ob 20. obletnici osvojitve naslova evropskih prvakov (ravno na današnji dan so leta 2004 v polfinalu izločili Ciudad Real) preživljajo najslabšo sezono v samostojni Sloveniji. V EHF ligi prvakov so izgubili vseh 14 tekem, v državnem prvenstvu so izpadli iz boja za naslov, danes pa doživeli blamažo tudi v dvorani Marof, kjer je borbena Krka vodila od začetka do konca in se veselila velike zmage. 

Trener Mirko Skoko je Krko znova popeljal na F4. FOTO: Gašper Simonič
Trener Mirko Skoko je Krko znova popeljal na F4. FOTO: Gašper Simonič

Preostali trije potniki v polfinale so bili znani že pred tem, to so Trimo Trebnje, Slovenj Gradec in Koper. F4 bo v Trebnjem 5. in 6. aprila. Dobili bomo novega pokalnega prvaka, potem ko so doslej naslove osvajali Celje, Gorenje, Cimos (predhodnik Kopra), Jadran Kozina-Hrpelje (Gold Club) in Prule. Celje se prvič ni uvrstilo v polfinale! 

Krka bo petič nastopila na F4 in lovila prvo trofejo. Za ekipo Mirka Skoka je Veljko Stanojević dosegel 6 golov, Dino Rašo 5, Leon Rašo in Mirko Nikolić po 4; pri Celju trenerja Alema Toskića je blestel Luka Perić z 10 zadetki. Uroš Miličević je dodal tri. Reprezentanti Mitja Janc (0), Tim Cokan (2) in Tadej Mazej (2) so šele v noči na torek pripotovali z olimpijskega kvalifikacijskega turnirja v Granollersu.

Krka, ki je osvojila superpokal leta 2018 ravno proti Celju, kar je edina njena lovorika, je kot zadnji slovenski klub še aktivna na evropski sceni, v soboto bo v prvi četrtfinalni tekmi pokala EHF gostovala pri Olimpiakosu, povratna tekma bo na Dolenjskem 30. t. m.

Izidi četrtfinala:

Jeruzalem Ormož – Koper 28:34 (13:15)

Moškanjci-Gorišnica – Trimo Trebnje 22:40 (11:20)

Dol TKI Hrastnik – Slovenj Gradec 28:37 (10:17)

Krka – Celje Pivovarna Laško 31:26 (16:13)

Preberite še:

Komentarji: