Pri 28 letih konec kariere

Znani slovenski rokometaš Niko Medved je končal športno pot. Nova poškodba nesrečnega kolena je kriva, da je "Medo" pri komaj 28 letih rekel, dovolj je.
Fotografija: Niko Medved je kariero začel in končal v Rdeči dvorani. FOTO: Uroš Hočevar
Odpri galerijo
Niko Medved je kariero začel in končal v Rdeči dvorani. FOTO: Uroš Hočevar

Nika Medveda že lep čas ni na treningih rokometašev Maribora, ker ima poškodovano koleno, ki jo je staknil proti Gorenju. Kot kaže, je bil nastop na tekmi lige NLB 11. t. m. zadnji v njegovi karieri. In to prav v Rdeči dvorani, kjer je preživel skoraj vso kariero in z matičnim Gorenjem osvojil vse tri naslove državnega prvaka (2009, 2012, 2013).

»O tem ne vem nič,« je informacija presenetila trenerja mariborskega kluba Marka Šibilo, ki se je potem zavil v molk; tudi predstavnik za stike z javnostjo Andrej Prebil je bil začuden. »Kot sem slišal, poškodba naj ne bi bila hujše narave,« je dejal Prebil. Šele direktor Branko Bedekovič je potrdil slabo novico ...

Niko Medved je devetkrat igral za Slovenijo. FOTO: Roman Šipić
Niko Medved je devetkrat igral za Slovenijo. FOTO: Roman Šipić


»Res je. Skrivali smo informacijo v upanju, da si bo Niko morda premislil. Pred dvema dnevoma pa mi je povedal, da je sprejel dokončno odločitev o končanju kariere. Levo koleno na odrivni nogi je bilo že dvakrat operirano, potrebna bi bila tretja operacija, ki mu jo je zdravnik odsvetoval. Za normalno življenje bo s kolenom v redu, za športno pač ne, nobenega jamstva tudi ni, da bi bila operacija uspešna in kdaj, če sploh, bi lahko spet igral na vrhunski ravni,« je s cmokom v grlu izustil Bedekovič.

Maribor zamenjave na levem krilu ne bo iskal. »Ni preplaha. V napadu imamo alternative. Čez mesec se bo vrnil Nikola Ranevski, imamo Tineta Marušiča, tudi odličnega strelca. Težava zna biti v obrambi, ampak bomo že poiskali rešitve,« je optimistično držo ohranil Bedekovič, po novem skupaj s Šibilo zadolžen za razvoj mariborskega rokometa na vseh področjih.

Skoraj vso kariero je Niko Medved preživel v Gorenju. FOTO: Bčaž Samec
Skoraj vso kariero je Niko Medved preživel v Gorenju. FOTO: Bčaž Samec

 

Polovičarstvo ga ne zanima


Medved ni želel dati izjave za javnost in je v kratkem SMS-sporočilu zapisal zgolj naslednje: »Zelo mi je hudo. Stanje s kolenom je žal takšno, da normalno nadaljevanje kariere na visoki ravni ni več mogoče, kaj polovičnega pa me ne zanima.«

Pri 28 letih je zanj konec rokometa, kar je velika škoda, saj je šele v zadnjem času spet močneje potrkal na reprezentančna vrata in bi gotovo igral na zadnjem evropskem prvenstvu na Hrvaškem, če ga ne bi izdala poškodba rame. Ko je letos poleti zapustil Gorenje, je bil v igri za več klubov, tudi skopski Metalurg, vendar se je odločil okrepiti Maribor, kjer je začel zelo dobro in na šestih tekmah zabil 27 golov.

Za slovensko reprezentanco je zbral devet nastopov in 17 golov. Nazadnje je bil v izbrani vrsti 11. junija letos na tekmi v Kopru v kvalifikacijah za SP z Madžarko.

Niko Medved je poleti prestopil k Mariboru. FOTO: RK Maribor
Niko Medved je poleti prestopil k Mariboru. FOTO: RK Maribor

Komentarji: