Prioriteta razvoj, ne uvrstitev

Rokometni prvoligaš Urbanscape Loka z najmlajšo ekipo doslej.

Objavljeno
11. avgust 2017 02.34
Peter Zalokar
Peter Zalokar
Škofja Loka – Potem ko je Riko Ribnico v štirih letih spravil tik pod vrh 1. SRL in v pokal EHF, čaka Roberta Beguša sila zahtevna in nehvaležna naloga v novi trenerski službi. Loka je bila namreč hit lanske rokometne sezone na Slovenskem, a bo peto mesto zelo težko ponovila. Želja je ponoven nastop v končnici za prvaka, njen osnovni cilj bo obstanek.

Največji udarec je bil odhod odličnega vratarja Aljaža Panjtarja, ki se je preselil v Celje Pivovarno Laško; moštvo so zapustili še Mario Cingesar, ki se z vodstvom ni dogovoril o podaljšanju pogodbe, in nekateri izkušeni igralci, ki so končali kariere: Alen Damian, Luka Rant, Jernej Štremfelj. »Škoda za Panjtarja, pravijo, da je v rokometu vratar pol ekipe, on pa je bil v Loki še malce več kot to,« je prestop 25-letnega čuvaja mreže malce pokvaril načrte Begušu, ki je zamenjavo zanj našel v Črnogorcu Lazarju Pešiću. Ta je obenem edini član moštva, ki ne prihaja iz Škofje Loke ...

»Na srečo ima Loka dobro šolo in imaš od kod vzeti, da zakrpaš luknje. Priključil sem šest, sedem mladih. Prvič imam v ekipi fante, ki so rojeni v tem tisočletju. V upravi so mi dali jasno vedeti, da je najbolj pomembno, da fantje napredujejo, uvrstitev ni tako ključna. To so ljudje, ki se spoznajo na rokomet in vedo, kakšno je stanje. Ne samo, da smo izgubili nekaj igralcev, tudi drugi klubi so se okrepili, denimo Maribor, Koper in še kdo. Liga bo še močnejša kot prej. Mi imamo dovolj kril, manjkajo pa nam zunanji igralci, nimamo dovolj višine in tudi ne levičarja na desnem zunanjem položaju,« bo moral improvizirati Beguš, ki je v Ribnici preživel štiri uspešna leta.

Po dveh tednih bazičnih priprav se tudi za Loko začenja niz pripravljalnih tekem, skupaj jih bo deset, prva že danes v Trebnjem. Konec meseca (25. in 26.) bo skupaj z Ribnico gostila tradicionalni Šilčev memorial, kaj lahko se zgodi, da se bosta v finalu na Podnu srečala trenerja, ki sta zamenjala kluba – Beguš in Siniša Markota. Edini gorenjski prvoligaš, matični klub treh reprezentantov (Dolenec, Gaber, Cingesar), bo sezono v 1. SRL začel 9. septembra v Dobovi.