Senzacija Dancev, Katalonci s tremi Slovenci po krono

Aalborg v polfinalu zaključnega turnirja lige prvakov v Kölnu premagal PSG, Barcelona odpravila Nantes.
Fotografija: Lukas Sandell in Juul Buster proslavljata na obračunu s PSG v prvem polfinalu. FOTO: Thilo Schmuelgen/Reuters
Odpri galerijo
Lukas Sandell in Juul Buster proslavljata na obračunu s PSG v prvem polfinalu. FOTO: Thilo Schmuelgen/Reuters

Rokometaši iz danskega Aalborga so na prvi polfinalni tekmi presenetili favorizirane Parižane in se prvič v zgodovini kluba uvrstili v veliki finale najmočnejšega klubskega tekmovanja na stari celini. Po 40 minutah igre je kazalo na zmago razvpite francoske ekipe, ki je imela popoln nadzor nad dansko. Po vodstvu z 22:17 pa se ji je povsem zaustavilo, kar je Aalborg izkoristil in z enostavnimi akcijami v 49. minuti izenačil na 24:24, le minuto kasneje pa prvič na dvoboju povedel s 25:24.

V dramatični in razburljivi končnici so izbranci španskega strokovnjaka na klopi PSG Raula Gonzaleza igrali preveč v krču, posledica tega je bila nova zamujena priložnost. PSG je v svojem šestem nastopu na zaključnem turnirju v Kölnu tako znova ostal praznih rok, doslej se je v veliki finale prebil le leta 2017, ko je izgubil proti Vardarju iz Skopja.

V danski ekipi je bil na današnji tekmi najbolj učinkovit Feeliy Claar z osmimi goli, v francoski pa Nedim Remilli s sedmimi zadetki. Za slovenske ljubitelje rokometa je bil veliko bolj zanimiv drugi polfinalni obračun med Barcelono in Nantesom. Za katalonsko ekipo igrajo Jure Dolenec, Blaž Janc in Domen Makuc, za francosko pa Rok Ovniček. Zmaga je pripadla Kataloncem, Nantes so šele v končnici strli in ugnali z 31:26 (15:13). Finale bo jutri obob 18. uri, pa jih čaka danski Aalborg, ki je bil na prvem dvoboju boljši od francoskega PSG s 35:33 (13:15). Finale bo v nedeljo ob 18. uri, Barcelona bo naskakovala jubilejno deseto zmago v ligi prvakov, Aalborg svojo prvo.

Pri Barceloni sta bila najbolj učinkovita Dika Mem in Aleix Gomez, ki sta dosegla po pet golov, pri Nantesu pa Valero Rivera s šestimi zadetki. Od Slovencev je bil strelsko najbolj razpoložen Dolenec s štirimi, Makuc je dosegel tri, Ovniček dva, Janc pa en gol.

Preberite še:

Komentarji: