Ribnica ni bila daleč od presenečenja v Franciji

Pokal EHF: Moštvo Roberta Beguša je proti Saint Raphaelu doživelo četrti zaporedni poraz.

Objavljeno
13. marec 2017 09.26
BEGUŠ Robert, trener Rokometnega društva Riko Ribnica, 12.9.2015, Maribor [rokomet, Robert Beguš, Riko Ribnica]
Peter Zalokar
Peter Zalokar
Saint Raphael – Rokometaši Rika Ribnice ostajajo brez zmage v zgodovinski prvi sezoni v pokalu Evropske rokometne zveze (EHF). Francoski Saint Raphael je bil tudi drugič boljši. Potem ko je na Kodeljevem pred tednom zmagal z 31:24, je bil po zanimivi tekmi na Azurni obali boljši za štiri gole (26:22).

Druga ekipa rednega dela sezone lige NLB iz Ribnice se je v prvem polčasu zelo dobro zoperstavila francoskim podprvakom, ki imajo proračun udeležencev lige prvakov in kopico mednarodno uveljavljenih rokometašev na čelu s španskim zvezdnikom Danielom Sarmientom. Ob polčasu je ekipa trenerja Roberta Beguša, ki ji je serija porazov v Evropi in doma načela samozavest, zaostajala zgolj za gol. Gostitelji bi bili še v večjih težavah, če ne bi imeli v vratih razpoloženega srbskega vratarja Slaviše Đukanovića.

Po treh minutah nadaljevanja je Ribnica izenačila in po sedmih minutah celo prešla v vodstvo s 17:16, vendar so kmalu sledile črne minute. Omenjeni Đukanović je nanizal štiri obrambe od skupaj 17, njegov Saint Raphael pa je dosegel prav toliko golov in prelomil tekmo.

Ribnica je pokazala značaj in se ni vdala, spodbujala jo je tudi skupina navijačev, ti so bili navdušeni, ko so se njihovi ljubljenci dobrih pet minut pred koncem spet približali na gol zaostanka. Ampak zasuka le niso zmogli in Francozi so v končnici prišli do pomembnih dveh točk ter ostali v igri za četrtfinale, v katerega se je dve tekmi pred koncem z zmago na Danskem že zavihtel Berlin, verjetno prvi favorit tekmovanja. Sklepni turnir tega po moči drugega evropskega tekmovanja bo sicer konec maja v Göppingenu.

Ribničani po četrti ničli nimajo več možnosti za napredovanje, naslednjo tekmo v pokalu EHF bodo odigrali čez dva tedna v Berlinu, še prej jih v soboto ob začetku končnice državnega prvenstva čaka gostovanje v Velenju, kjer bodo hoteli pripraviti presenečenje in prekiniti niz porazov. Na zadnjih osmih tekmah so jih vpisali kar sedem.