Rokometaši Celja že slavijo 22. zvezdico

Celjani so v Zlatorogu prepričljivo premagali Ribnico z 29:21 in se že veselijo naslova državnih prvakov.
Fotografija: Celjska zasedba, ki je v tej sezoni slavila tudi v pokalnem tekmovanju, je najbolj uspešna slovenska rokometna ekipa vseh časov. FOTO: Blažž Samec/Delo
Odpri galerijo
Celjska zasedba, ki je v tej sezoni slavila tudi v pokalnem tekmovanju, je najbolj uspešna slovenska rokometna ekipa vseh časov. FOTO: Blažž Samec/Delo

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so po današnji zmagi nad Riko Ribnico z 29:21 (16:8) v osmem krogu končnice za prvaka v ligi NLB osvojili peti zaporedni in skupno 22. naslov državnih prvakov.

Celjska zasedba, ki je v tej sezoni slavila tudi v pokalnem tekmovanju, je najbolj uspešna slovenska rokometna ekipa vseh časov. Drugi na večni lestvici so Velenjčani, ki so doslej trikrat osvojili državno prvenstvo, po enkrat so slavili še Koprčani in Prulčani.

Izbranci velenjskega trenerja na celjski klopi Branka Tamšeta so izkoristili prvo zaključno žogo za ubranitev naslova, dva kroga pred koncem končnice za prvaka pa imajo pred drugouvrščenimi Ribničani že nedosegljivih šest točk prednosti. Celjani so si po končnem zmagoslavju v državnem prvenstvu v prihodnji sezoni izborili nastop v ligi prvakov, Ribničani pa bržkone v pokalu EHF.

Liga NLB, izidi:
 
Celje Pivovarna Laško - Riko Ribnica       29:21 (16:8)
Krka - Koper 2013                          24:29  (9:16)

Komentarji: