Rokometna liga prvakov: Gorenje v končnici ob zmago

Rokometaši Gorenja so neuspešno lovili drugo zmago v skupini D lige prvakov, La Rioja je bila boljša s 34:31.

Objavljeno
16. november 2013 19.49
Rokomet
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Logrono - Rokometaši Gorenja so na gostovanju v Logronu neuspešno lovili drugo zmago v tej sezoni lige prvakov. S 34:31 (15:13) jih je namreč odpravil domači Naturhouse La Rioja, ki se je tako veselil šele prvič v skupini D. Velenjčani niso slasti zmage okusili že skoraj dva meseca. Potem ko so bili v uvodnem dvoboju boljši od Drotta Halmstada, so morali štirikrat zapored poklekniti pred Hamburgom, Flensburgom-Handewittom, Ålborgom in tokrat še La Riojo, neposrednim tekmecem za četrto mesto v skupni. Novo priložnost bodo imeli že čez teden dni pred domačimi navijači, ko bo v Rdeči dvorani v »povratnem« obračunu gostoval prav španski predstavnik.

Velenjčani so v Španijo dopotovali brez trojice poškodovanih igralcev: Luke Dobelška, Darka Cingesarja in Kristiana Bećirija. Na nasprotni strani jim je stala dokaj kakovostna, a rahlo nepredvidljiva španska zasedba, ki ima v svojih vrstah povečini domače obraze, igralski kader pa je okrepila s štirimi tujci: Brazilcema Arthurjem Malburgom Patrianovo in Thiagusom Petrusom Goncalvesom Dos Santosom, Kubancem Jorgejem Luisom Pavanom Lopezom (ki se je vmes že preselil v Katar) in Litvancem Aidenasom Malasinskasom.

Po izenačenem uvodu gostitelji dodali plin

Po izenačenju na 5:5 so Velenjčani ušli za gol (polovico zadetkov so dosegli iz protinapadov), a ne za dolgo. V drugi polovici prvega polčasa so se domači razigrali in dodali plin, dišalo je že po tem, da bodo na odmor odšli z izdatno prednostjo štirih golov (15:11), a je slovenski prvak v zadnjih trenutkih prvega polčasa le strnil vrste in prepolovil zaostanek.

Drugi polčas poln preobratov

Drugi del je bil poln preobratov. Po domačem vodstvu z 18:17 so Vajdlovi varovanci zmogli kar pet golov zapored, s čimer so tudi prešli v rahlo vodstvo (22:18), a ne za dolgo. La Rioja jim je vrnila milo za drago z nizom štirih zaporednih golov za izenačenje, nato pa sta se tekmeca izmenjavala v vodstvu z največ enim golom razlike. Pri 31:30 so bili še spredaj slovenski prvaki, ki pa so v končnici pregoreli v preveliki želji. Niko Medved je zapravil strel sedmih metrov, španski predstavnik pa je naložil štiri gole zapored in se veselil prve zmage v tej sezoni elitnega evropskega tekmovanja, vendar pa je do nje prišel dosti težje, kot kaže končni rezultat.

Pri Gorenju se je strelsko najbolj izkazal Staš Skube s sedmimi goli, pri gostiteljih pa je bil Angel Perez Fernandez uspešen desetkrat.

NATURHOUSE LA RIOJA : GORENJE 34:31 (15:13)

Športna dvorana, gledalcev 2600, sodnika Badura, Ondogrecula (oba Slovaška).

Naturhouse La Rioja: Martinez, Goncalves 7, Arrieta 2, Velasco, Tiomuntcev 3, Jimenez 3, Aguinalde, Malburg 4, Garabaya, Ramiro, Tolmos, Masachs, Rodriguez 2, Fernandez 10, Romero 3.

Gorenje: Taletovič, N. Cehte, Medved 3, S. Burić 3, B. Burić, K. Cehte 5, Skube 7, Golčar, Šoštarič 5, Papež 4, Vrečar 2, Gams, Nosan 1, Oštir, Dujmovič 1.

Sedemmetrovke: Naturhouse La Rioja 7 (7), Gorenje 2 (1).

Izključitve: Naturhouse La Rioja 2, Gorenje 8.