Sanje razbite, ostal je zgolj ponos

Rokometna liga prvakinj: Krim Mercator izgubil proti Györu.

Objavljeno
03. marec 2014 02.05
Ljubljana 7.3.2013,Andrea Penezic igralka rk Krim foto: Tomi Lombar
P. Z., šport
P. Z., šport
Ljubljana – Ni manjkalo veliko, pa bi zdesetkana vrsta rokometašic Krima Mercatorja presenetila Györ. Ljubljančanke so bile v igri za zmago, a so jih drago stale številne tehnične napake v zadnjih desetih minutah, ko niso dosegle gola. Po tretjem zaporednem porazu v ligi prvakinj je jasno, da ne bodo sodelovale na sklepnem turnirju.

Krimovke ostajajo pri samo eni zmagi v glavnem delu elitnega tekmovanja, ki so jo vpisale na uvodni tekmi proti Larviku. Norvežanke bodo tudi njihove naslednje tekmice, vendar bo sobotni dvoboj v Skandinaviji odločal zgolj o tretjem mestu. Jasno je, da se bosta iz skupine 2 na F4 v Budimpešto uvrstila zadnja evropska prvaka Györ in Budućnost, slednja bo 15. t. m. zadnja gostja v Stožicah.

Györ je igral ravno dovolj dobro, da je vpisal zmago, s katero si je zagotovil vsaj drugo mesto v skupini. Krim pa tudi v dvanajstem poskusu ni premagal madžarske ekipe. Vprašanje, kdaj – če sploh – mu bo uspelo končati ta niz, saj bo njegova ekipa v prihodnje precej manj zveneča. Precej igralk se je že poslovilo, še nekaj se jih bo po koncu sezone, med njimi bržčas tudi glavni strelki Andrea Penezić in Barbara Lazović. Ti sta tako kot Daniela Piedade in Katarina Krpež ostali osamljeni na svojih igralnih mestih, Krim pa se je Györu zoperstavil zgolj z desetimi igralkami v polju in tremi vratarkami. Kljub temu so se krimovke dobro držale, vztrajno izničevale zaostanke, tudi pred koncem prvega polčasa, ko so z dvema goloma šle na odmor poravnane.

V nadaljevanju so favorizirane gostje prvič pobegnile za tri gole (21:18) in zdelo se je, da so razblinile dvome o zmagovalcu. Toda Krim se je še enkrat vrnil in izenačil na 22:22. Imel je celo priložnost za vodstvo. Toda v zadnjih desetih minutah ni dosegel niti enega gola in je nizal napako za napako – na koncu jih je bilo kar 19 –, na drugi strani pa je norveška krožna napadalka Heidi Løke z goloma v 51. in 58. minuti prinesla zmago svoji ekipi.

Domači trener Tone Tiselj je bil pred tekmo prepričan, da bodo njegove igralke ne glede na razplet igrišče zapustile z dvignjenimi glavami. Tako je tudi bilo. Čestital je svojim igralkam zaradi borbenosti. »Danes so se končale sanje o velikem uspehu tega projekta, ki smo si ga zastavili pred tremi leti in naj bi doživel vrhunec ob 30-letnici Krima. Upam, da se bodo stvari v klubu uredile, saj si dekleta to zaslužijo, kar so pokazala tudi tokrat. Imajo pravi značaj, vendar je Györ ta čas pač močnejši,« je povedal Tiselj. Barbara Lazović, ki naj bi tako kot Penezićeva v prihodnji sezoni okrepila Vardar, je vzrok za poraz našla v premajhnem številu igralk: »Čeprav od tekme nismo ničesar pričakovale, smo na koncu razočarane, saj smo spoznale, da se lahko kosamo z evropskim prvakom. Zmanjkali sta nam žoga ali dve, to pa zaradi prekratke klopi. Enostavno nimamo dovolj igralk. Ampak takšno je stanje, moramo zdržati do konca in upati na najboljše.«