Šibila ni več trener Maribora

Marko Šibila je prva trenerska žrtev v tej sezoni, kaplja čez rob poraz proti Slovenj Gradcu.
Fotografija: Marko Šibila je slabo začel sezono na klopi Maribora. FOTO: Tadej Regent
Odpri galerijo
Marko Šibila je slabo začel sezono na klopi Maribora. FOTO: Tadej Regent

Marko Šibila ni več trener rokometašev Maribora. Novica je še neuradna, saj klub še ni dal izjave za javnost. Po domačem porazu proti Slovenj Gradcu pa naj bi se vodstvo kluba odločilo za spremembo. Eden od kandidatov za vodenje vijoličastih je nekdanji trener Krke Mirko Skoko.

Mariborčani so bili v prejšnji sezoni uspešni in so osvojili četrto mesto v ligi NLB. A poleti so izgubili večino nosilcev igre, vseeno pa so jim okrepitve vlivale optimizem, da se jim obeta uspešna sezona. Zadnji je v Tabor prišel nekdanji kapetan Nikola Špelić. Toda Maribor je na šestih tekmah v ligi NLB doživel pet porazov in padel na zadnje mesto na lestvici. Zanimivo, edino zmago je vpisal proti Gorenju.

Marko Šibila je v prejšnji sezoni z Mariborom osvojil četrto mesto v ligi NLB. FOTO: Tadej Regent
Marko Šibila je v prejšnji sezoni z Mariborom osvojil četrto mesto v ligi NLB. FOTO: Tadej Regent


Kaplja čez rob je bil sobotni domači poraz proti Slovenj Gradcu. Je pa Maribor še vedno v igri v evropskem pokalu challenge, potem ko je izločil islandski H71, ga v tretjem kolu čaka portugalski predstavnik z Madeire.

Šibila, sicer profesor na Fakulteti za šport, je pred Mariborom vodil Gorenje. Je prva trenerska žrtev v novi sezoni državnega prvenstva. Domači Maribor je vodil tudi pred leti, ko se je prebil v četrtfinale pokala EHF (2012/13), pred tem pa bil šef stroke v Grosupljem, Ribnici, na Slovanu, Škofji Loki in Trebnjem.

Preberite še:

Komentarji: