Šibila ni več trener »os«

Na čelu slovenskega rokometnega podprvaka ga bo začasno zamenjal njegov dosedanji pomočnik Borut Plaskan.

Objavljeno
03. oktober 2016 22.02
jer rokomet
J. P.
J. P.

Velenje - Rokometaši Gorenja, ki jih pojutrišnjem čaka četrti dvoboj lige SEHA, so ostali brez glavnega trenerja, saj se je vodstvo kluba s 54-letnim dr. Markom Šibilo dogovorilo za sporazumno prekinitev sodelovanja. Do nadaljnjega, morda tudi za daljše obdobje, bo zasedbo vodil njegov dosedanji pomočnik Borut Plaskan, ki je pred kratkim dopolnil 50 let.

Plaskan je z Gorenjem, pri katerem je napravil prve rokometne korake, povezan že vrsto let, za »ose« je namreč igral kar 26 sezon. Nekdanji članski reprezentant je v 426 uradnih dvobojih v črno-rumenem dresu vpisal 1559 golov, s čimer je še vedno rekorder na klubski lestvici. Po zaključku aktivne igralske poti je ostal v klubu in večino časa deloval kot pomočnik trenerja, lani decembra pa za kratko že vodil Velenjčane po odhodu Gregorja Cvijiča.

»Z lanskim angažmajem dr. Šibile smo si v klubu iskreno želeli, da bi trenerja lahko zadržali na daljši rok, z dolgoročno vizijo krmarjenja med ambicijami in postopno vzpostavitvijo produkcijskega centra za mlade. A smo, žal, po tehtnem razmisleku sprejeli odločitev in se z začetkom tega tedna sporazumno razšli z dosedanjim trenerjem. Ker ne želimo vleči prehitrih potez, bo do nadaljnjega vlogo glavnega trenerja opravljal dosedanji pomočnik Borut Plaskan, o morebitnem novem strokovnjaku pa se bomo odločali preudarno in brez časovnih pritiskov,« je poudaril klubski predsednik Milan Meža.