Oboleli in utrujeni Slovenci niso bili kos razigrani Portugalski (30:33)

Slovenski rokometaši so odigrali peto tekmo na evropskem prvenstvu v Nemčiji in doživeli še drugi poraz, ki je bil usoden v boju za polfinale.
Fotografija: Pred Slovenci je novih 60 minut garanja na rokometnem igrišču. FOTO: Cathrin Mueller/Reuters
Odpri galerijo
Pred Slovenci je novih 60 minut garanja na rokometnem igrišču. FOTO: Cathrin Mueller/Reuters

Slovenski rokometaši so v Hamburgu doživeli še drugi poraz na tem evropskem prvenstvu, Portugalska je bila tokrat zasluženo boljša od premalo energičnih Slovencev, ki so izgubili s 30:33. Po prvem polčasu je Slovenija zaostajala le za gol (17:18), a tudi v drugem niso uspeli dvigniti ravni agresivnosti v svoji igri, zato jim vrnitev v igro ni uspela. 

Tekma je upravičila napovedi, Portugalska je igrala zelo hiter rokomet in hitro zaključevala napade, v slovenski obrambi pa se pozna odsotnost Blaža Blagotinška, ki je zbolel. V prvi polovici polčasa je manjkala agresivnost v obrambi, Urban Lesjak in Klemen Ferlin sta z nekaj obrambami preprečila, da bi se Portugalci povsem odlepili, nato pa je počasi stekla igra v napadu.

Sloveniji je uspelo nekaj dobrih, hitrih akcij, zrežirala sta jih Aleks Vlah in Miha Zarabec, tudi Domen Makuc je z desnega krila prispeval svoj delež, Kristjan Horžen pa je vsaj v napadu dobro nadomestil Blagotinška. Znova je bilo v igri varovancev Uroša Zormana premalo zbranosti, zapravili so nekaj žog s podajami v prazno, Portugalska je po polovici tekme vodila z 18:17.

Žoga v napadu ni krožila

Drugi polčas ni prinesel nič novega, Portugalci so spet bolje začeli in se znova odlepili na 5 zadetkov prednosti, a je Slovenija še enkrat uspela priti nazaj v igro. Prišli so na gol zaostanka, večkrat na dva zadetka zaostanka, izenačiti pa niso uspeli. Ko so Portugalci manj kot pet minut pred koncem povedli za štiri zadetke, je bilo upanja na zmago konec. Tekma se je končala s 33:30 za Portugalce.

Slovenija v obrambi ni bila dovolj agresivna, še večje probleme pa so tokrat imeli v napadu, kjer žoga ni krožila, naši zunanji igralci so poskušali z napadi 1 na 1, a niso bili uspešni. Premalo žog je šlo na krila, po sredini pa čez portugalski blok ni šlo. Ne glede na menjave Zormanu ni uspelo najti razigrane postave in sledil je še drugi poraz na tem evropskem prvenstvu, po katerem upanja na polfinale ni več. 

Najboljši Slovenec je bil s 7 zadetki Borut Mačkovšek, pri Portugalski je bil neustavljiv Martim Costa z 11 goli. Klemen Ferlin je zbral 8 obramb, Urban Lesjak je dodal še dve. 

Standings provided by SofaScore LiveScore

Preberite še:

Komentarji: