Švedi pretrd oreh za Slovence, Zarabec: Vsi do zadnjega smo 'crknili'

Slovenska rokometna reprezentanca je v Hamburgu doživela prvi poraz na tem EP, Švedska je bila boljša z 22:28. Naslednji tekmec v petek Portugalska.
Fotografija: FOTO: Odd Andersen/AFP
Odpri galerijo
FOTO: Odd Andersen/AFP

Slovenska rokometna reprezentanca je v Hamburgu doživela prvi poraz na tem evropskem prvenstvu, na prvi tekmi drugega dela je bila prepričljivo boljša Švedska. Slovenci so proti branilcem naslova izgubili z 22:28.

Slovenci so tekmo začeli dobro in povedli s 4:2, imeli so še dva napada, da se odlepijo od Švedov, v slovenskih vratih je bil razpoložen Klemen Ferlin. Nato je skandinavska obramba 6:0 začela delovati, Slovenci v napadu niso imeli prave ideje in zelo težko so prihajali do izdelanih položajev za strel. V prvi polovici prvega polčasa niti Švedi niso bili razpoloženi, nato so začeli izkoriščati slovenske napake in zaostanek spremenili v prednost. Razigran je bil Andreas Palicka, ki je v prvem počasu ubranil kar devet strelov, Švedska je po 30 minutah vodila z 11:7.

Aleksa Vlaha so Švedi odlično zaustavili. FOTO: Annegret Hilse/Reuters
Aleksa Vlaha so Švedi odlično zaustavili. FOTO: Annegret Hilse/Reuters

Namesto vrnitve Slovencev je na začetku drugega polčasa sledil popoln mrk, v minuti in pol so varovanci Uroša Zormana dobili tri zadetke in tekma je bila praktično odločena. Slovencem so pošle moči, Švedska je zlahka prihajala do golov, Slovenci pa so se še naprej mučili z granitno obrambo Švedov. Prednost je večkrat narasla na +8, Švedi so igrali s pol moči in opravili tudi nekaj menjav, iz izrazov rokometašev na slovenski klopi je bilo že več kot 10 minut pred koncem jasno, da vsi čakajo le še zadnji sodniški žvižg. Tekma se je končala z 22:28 za Švedsko, najboljši strelec Slovenije je bil s 7 zadetki Aleks Vlah.

»Krivda je na mojih ramenih, očitno ekipa psihološko ni bila dovolj dobro pripravljena. Nismo imeli dovolj energije, fantje so se borili, pozna se, da ne moremo rotirati, malo nas je. Tekmo smo začeli dobro, vratar nas je držal v igri, a nismo izkoristili priložnosti, ker smo bili prepočasni. Nato so se Švedi s protinapadi odlepili, nam pa je zmanjkalo energije, da bi se vrnili v igro,« je tekmo ocenil selektor Uroš Zorman

Pri Slovencih je bilo čutiti precejšnje razočaranje. FOTO: Cathrin Mueller/Reuters
Pri Slovencih je bilo čutiti precejšnje razočaranje. FOTO: Cathrin Mueller/Reuters

Slovence načela tudi bolezen

Poraz proti Švedom še ni usoden, Slovenija ima še vedno možnosti za napredovanje v polfinale, a bo morala za to premagati Nizozemsko, Portugalsko in Dansko, ki bo najbrž še večji zalogaj kot Švedska, doslej je na tem prvenstvu prikazala odlične predstave. »Rekli smo si, da moramo v vsaki tekmi uživati, dati vse od sebe in to bomo naredili. Za nami je slabši dan, poskušali se bomo odpočiti in proti Portugalski gremo spet na zmago, ni druge,« je še dodal Zorman.

»Ni bilo enostavno, načele so nas bolezni, 'crknili' smo vsi do zadnjega. Poskusili smo narediti, kar se je dalo, a danes ni šlo. Vsako uro moramo izkoristiti za regeneracijo, prepričan sem, da imamo še dovolj v rezervoarju, da premagamo Portugalsko,« je dodal vidno utrujeni Miha Zarabec.

Slovenska reprezentanca bo naslednjo tekmo igrala v petek ob 15.30 proti Portugalski. Na prvi tekmi v skupini II je Portugalska s 37:32 premagala Norveško in jo že po prvi tekmi drugega dela izločila iz boja za napredovanje. Danska ni imela težav z Nizozemci (39:27).

Standings provided by SofaScore LiveScore

Preberite še:

Komentarji: