Slovenci v Prešov po zmago

Slovenska moška reprezentanca bo v sredo igrala kvalifikacijsko tekmo za nastop na EP proti Slovaški.

Objavljeno
08. junij 2015 16.37
afp HANDBALL-WC-2015-SLO-BRA
M. Ž., Delo.si, STA
M. Ž., Delo.si, STA

Zreče - Slovenska moška rokometna reprezentanca bo danes v Zrečah končala prvi del priprav za predzadnjo kvalifikacijsko tekmo za nastop na evropskem prvenstvu prihodnje leto na Poljskem, ki jo bo odigrala v sredo na Slovaškem.

Varovanci novega selektorja Veselina Vujovića se bodo na pot do 700 kilometrov oddaljenega Prešova odpravili jutri zjutraj, sredina tekma pa se bo začela ob 17. uri.

Člani slovenske reprezentance se od četrtka pripravljajo v Zrečah, pri čemer je Veselin Vujović svoje zadnje igralce dočakal v nedeljo. Razpoloženje pred zadnjima tekmama je na visoki ravni. Slovenski rokometaši upajo, da bodo vse dvome o uvrstitvi na sklepni turnir evropskega prvenstva razrešili že v sredo. Nanj se bodo zanesljivo uvrstili v primeru zmage na Slovaškem ter zmagoslavju Švedov v Latviji, v nasprotnem primeru pa bodo odločilno tekmo za nastop na evropskem prvenstvu igrali 13. junija v Rdeči dvorani proti Latviji.

Vujović: V kratkem obdobju sem naredilo veliko več, kot sem pričakoval

Vujović je že pred začetkom priprav vedel, da od prvokategornikov ne bo mogel računati na Uroša Zormana, Dragana Gajića in Gorazda Škofa, tik pred bližnjima tekmama pa je ostal še brez Matjaža Brumna, ki ima bolečine v hrbtu, medtem ko Klemen Cehte še vedno ni dobil dovoljenja, da lahko zapusti Katar. Odsotnost Brumna mu ni povzročila prevelikih preglavic, nastalo vrzel na desnem krilu lahko zapolni Vid Kavtičnik, z reprezentanco pa vadi tudi Mario Šoštarič.

»V tem zelo kratkem pripravljalnem obdobju sem naredil veliko več, kot sem pričakoval, za kar je predvsem zasluga fantov, ki so zelo hitro sprejeli moje ideje. Res je, da bomo nastopili oslabljeni in brez štirih, petih ali celo šestih rokometašev, ki so bili v zadnjem času nosilci igre, a v vsakem slabem je tudi nekaj dobrega. Priložnost bodo dobili mlajši igralci, ki so željni dokazovanja, tako da z velikim optimizmom čakam na naslednjo tekmo, na kateri smo absolutni favoriti,« je na današnji novinarski konferenci med drugim dejal Vujović.

L. Žvižej: Na Slovaškem želimo zmagati

Kapetan slovenske reprezentance Luka Žvižej je pred odhodom dejal: »Pričakovanja in cilji ostajajo nespremenjeni, na Slovaškem želimo zmagati in si že v Prešovu zagotoviti nastop na EP na Poljskem. Z novim selektorjem smo dobili nekaj novih idej, zgodile so se določene spremembe. Upam, da bomo v najkrajšem možnem času sprejeli vse njegove novosti in to dokazali in pokazali že na Slovaškem.«

Povratnik v reprezentanco Aljoša Rezar je dodal: »V reprezentanco sem se vrnil z veseljem in ponosom, res sem vesel, da sem spet del tega ustroja. Dosedanji treningi v Zrečah so bili zelo kakovostni, vsi smo delali zavzeto, prav vsi igralci pa imamo le en cilj - zmagati na Slovaškem.«

 

Reprezentančni seznam

Vratarji: Aljoša Rezar (Tremblay), Matevž Skok (Celje Pivovarna Laško), Klemen Ferlin (Gorenje Velenje);

Krilni igralci: Darko Cingesar (Maribor Branik), Mario Šoštarič (Gorenje Velenje), Gašper Marguč (Veszprem), Luka Žvižej (Celje Pivovarna Laško);

Zunanji igralci: Dean Bombač (Pick Szeged), Jure Dolenec, Vid Kavtičnik, Borut Mačkovšek (vsi Montpellier), David Miklavčič, Miha Zarabec (oba Celje Pivovarna Laško), Jure Natek (Magdeburg), Sebastian Skube (Björringbro Silkeborg), Staš Skube (Gorenje Velenje)

Krožni napadalci: Blaž Blagotinšek, Vid Poteko (oba Celje Pivovarna Laško), Matej Gaber (Montpellier), Miha Žvižej (Toulouse).