Slovenke ob Baltiku brez težav, naslednji izziv Italija

Slovenska ženska rokometna reprezentanca je odigrala tekmo petega kola kvalifikacij za letošnje evropsko prvenstvo proti Latviji.
Fotografija: Dragan Adžić lovi z žensko reprezentanco evropsko prvenstvo in olimpijske igre. FOTO: Jozo Čabraja/kolektiff
Odpri galerijo
Dragan Adžić lovi z žensko reprezentanco evropsko prvenstvo in olimpijske igre. FOTO: Jozo Čabraja/kolektiff

Slovenska ženska rokometna reprezentanca je odigrala tekmo petega kola kvalifikacij za letošnje evropsko prvenstvo proti Latviji. Izbranke Dragana Adžića so dvoboj v Dobeleju proti zadnjeuvrščeni zasedbi skupine 4 dobile s 34:16 (18:5). V nedeljo se bodo na Kodeljevem na zadnji tekmi kvalifikacij pomerile še z Italijo.

Slovenske igralke se iz Latvije pričakovano vračajo z novima dvema točkama. Kljub temu, da so igrale v dodobra spremenjeni postavi, v kateri so manjkale številne prvokategornice, ki se v domovini pripravljajo na olimpijski kvalifikacijski turnir v Nemčiji, so bile precej premočan tekmec za gostiteljice.

Sredi aprila tudi olimpijske kvalifikacije v Ulmu

Za Slovenke je bila to tretja zmaga na petih tekmah in so s šestimi točkami na drugem mestu skupine, vodijo Francozinje z 10 točkami, potem ko so v sredo v gosteh visoko s 36:13 ugnale Italijo. Ta je pri štirih točkah. Na EP sicer potujeta po dve najboljši reprezentanci iz osmih skupin ter štiri najboljše tretjeuvrščene zasedbe. Slovensko vrsto med 11. in 14. aprilom čakajo še olimpijske kvalifikacije v Neu-Ulmu. Za prvi nastop na OI se bodo pomerile proti Nemčiji, Paragvaju in Črni gori.

Preberite še:

Komentarji: