Slovenski rokometaši že na MEP

Z zmago nad turškimi vrstniki (30:22) se je mlada slovenska rokometna reprezentanca že prebila na julijsko EP v Avstriji.

Objavljeno
06. april 2014 10.10
jer*Rokomet Celje PV:Gudme
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Slovenj Gradec - Slovenska moška rokometna reprezentanca si je z zmago v drugem dvoboju kvalifikacijskega turnirja nad Turčijo (30:22) že zagotovila nastop na julijskem mladinskem evropskem prvenstvu v Avstriji, vnovič pa je bila ključna odlična igra v obrambi na čelu z zelo čvrstima Luko Groffom in Maticem Suholežnikom na sredini.

Edino izenačenje je bilo pri rezultatu 1:1, nato pa so gostitelji s tremi zaporednimi goli Jana Jurečiča nakazali, da so se dvoboja lotili precej bolj zbrano kot dan poprej proti Fincem. Resda si do 20. minute niso priigrali izdatnejše prednosti, nato pa so - kljub dvojni izključitvi - prvič ušli za pet golov. Odtlej Turkom niso več dovolili, da bi se približali, temveč so razliko le še oplemenitili.

Vnovič je bil najučinkovitejši Blaž Janc z devetimi goli, Jurečič jih je dodal sedem. Spet je vrata zaklenil Jure Blaževič s 13 obrambami, tudi treh sedemmetrovk. Danes čaka izbrance selektorja Slavka Iveziča še dvoboj s prav tako neporaženo Estonijo, ki je najprej odpravila Turčijo s 27:20, nato pa včeraj še Finsko z 29:23. Dvoboj bo odločal o prvem mestu v kvalifikacijski skupini in boljšem izhodišču pri žrebu skupin za mladinsko evropsko prvenstvo.

»Veseli smo, da smo dosegli naš osnovni cilj in bo imela tudi ta generacija fantov možnost merjenja z najboljšimi reprezentancami na stari celini, kar je velikega pomena za njihov razvoj. Domač turnir bi radi zaokrožili še z zmago nad Estonijo,« je strnil selektor Ivezič.

SLOVENIJA : TURČIJA 30:22 (16:11)

Športna dvorana Slovenj Gradec, gledalcev 600, sodnika R. Geraets in P. Geraets (oba Nizozemska).

Slovenija: Kastelic (1 obramba), Blaževič (11); Suholežnik, Henigman, Groff 1, Maroh 2, Janc 9(2), Jurečič 7, Okleščen 1, Gjerek 2, Levc 1, Kodrin 2, Šol 2, Jenko Bogdanič, Bratkovič 3.

Turčija: Gursoy (2 obrambi), Emre, Aras (3); Mutlu 2, Yilmaz, Guney 7 (1), Tas 1, Ecer, Simsar 3, Soz, Mercau 4, Tinkir 3, Beyaztoprak, Ozturk, Halvacioglu 1, Gunerlev 1.

Sedemmetrovke: Slovenija 4 (2) , Turčija 5 (1).

Izključitve: Slovenija 12, Turčija 8.

Rdeč karton: Gunerlev (56.).