Spet vroči Žiga Mlakar pripeljal Celje na prag F4

Pivovarji so v ligi SEHA premagali tudi Tatran Prešov, Gorenje je prekinilo črni niz.

Objavljeno
17. december 2017 09.30
Posodobljeno
17. december 2017 21.30

Celje – Enajst golov Žige Mlakarja je bilo dovolj za zmago Celja proti Tatranu Prešovu v ligi SEHA in ta je slovenske prvake pripeljala na prag nastopa na sklepnem turnirju četverice. Gorenje je zmagalo v Pančevu, Ribnica pa je potrdila naslov jesenskega prvaka v ligi NLB.

Strelski šov Mlakarja, ki je imel učinek 13:11, je zelo dobra novica tudi za selektorja Veselina Vujovića, saj mu je zmanjšala skrbi na položaju desnega zunanjega igralca. Jure Dolenec je vprašljiv za EP, tudi Vidu Kavtičniku še nagaja koleno. Mlakar, bodoči član Wisle Plock, je prvič po zlomu dlančne kosti 26. oktobra na reprezentančni tekmi s Hrvaško pokazal formo, ki ga je krasila na začetku sezone, ko je bil najboljši strelec lige prvakov, in je na dobri poti, da zaigra na januarskem EP na Hrvaškem, kar bi bilo njegovo prvo veliko tekmovanje.

Pohvalil ga je tudi Tamše

Levorokega aduta je pohvalil tudi celjski trener Branko Tamše, ki le redko izpostavi posameznike. »Izjemen je bil, vrnil se je po poškodbi, trdo delal, tokrat pa malone sam nekaj časa držal korak z gosti,« je bil navdušen Tamše, čigar ekipa je imela na začetku tekme precej težav. Slovaki se niso hoteli brez boja odreči F4 in so po 20 minutah vodili za štiri gole. Potem pa se je zgodba zasukala, Celjani so v drugem polčasu zmanjšali število napak in zanesljivo prišli do treh točk. Zdaj jih imajo 26, kar deset več od Tatrana, in vse kaže, da bodo v začetku maja prihodnje leto tudi gostili finalni spektakel regionalnega tekmovanja, na katerem naj bi nastopili še Vardar, Zagreb in Meškov Brest.

Celjane do konca leta v sredo čaka še formalnost v Metliki v osmini finala pokala Slovenije, danes pa v klubu pripravljajo posebno slovesnost ob podpisu nove večletne pogodbe s Pivovarno Laško, kar je v bistvu še najboljša novica za paradni rokometni kolektiv v deželi v teh prazničnih dneh.

Gorenje po 22 dneh do zmage

Drugi slovenski klub Gorenje je včeraj po dolgem času – natančneje 22 dneh – vpisalo zmago, V Pančevu se mu zanjo ni bilo treba preveč znojiti, vseeno pa so štiri zmage na 11 tekmah premalo za ekipo Željka Babića, ki bo v sredo gostila Meškov Brest.

Za letos je konec tekem v slovenskem državnem prvenstvu, zadnjo je včeraj odigrala Riko Ribnica, ki je v derbiju 14. kola za gol premagala žilavo Loko in bo prezimila na prvem mestu lige NLB. Z dvema točkama zaostanka ji sledi Koper, ki se je v Bonifiki znašel v težavah proti Jeruzalemu, a je v drugem polčasu nadoknadil šest golov zaostanka za zmago s 34:31. Končnica za prvaka se odmika Mariboru, ki je izgubil pri zadnjeuvrščenemu Šmartnemu, ta pa je očitno odločen začiniti boj za obstanek, v katerem je pomembno zmago dosegel Slovan proti Dobovi.