Švedski selektor Olsson določil ekipo za tekmi s Slovenijo

Selektor švedske reprezentance Staffan Olsson je izbral ekipo, ki se bo v kvalifikacijah za EP 2016 pomerila s Slovenci.

Objavljeno
24. april 2015 18.06
Posodobljeno
24. april 2015 18.25
M. Ž., Delo.si, STA
M. Ž., Delo.si, STA

Stockholm - Slovenska moška rokometna reprezentanca bo konec aprila s tekmama proti Švedski nadaljevala kvalifikacije za uvrstitev na evropsko prvenstvo leta 2016 na Poljskem.

Švedski selektor Staffan Olsson je že določil, kateri igralci bodo zaigrali na obeh tekmah. Prva bo 29. aprila v Växjöju, druga pa 3. maja v Celju.

Olsson je bil zaradi poškodbe prisiljen opraviti spremembo, in sicer je namesto Magnusa Perssona (Gummersbach), ki si je poškodoval prst, poklical Marcusa Dahlina (Arendal).

Švedska reprezentanca ima po dveh kvalifikacijskih tekmah popoln izkupiček. Na prvi je s 33:23 premagala Latvijo, na drugi pa s 33:23 Slovaško.

Tudi slovenski rokometaši so kvalifikacije začeli z zmagama, proti Slovaški so slavili z 31:25, proti Latviji pa z 39:28.

Reprezentančni seznam Švedske

Mattias Andersson, Jim Gottfridsson, Tobias Karlsson (vsi Flensburg-Handewitt), Fredrik Petersen, Mattias Zachrisson, Jesper Nielsen (vsi Füchse Berlin), Markus Olsson, Andreas Cederholm (oba Kristianstad), Mikael Appelgren (Melsungen), Jonas Kallman (Pick Szeged), Niclas Ekberg (Kiel), Andreas Nilsson (Veszprem), Niclas Barud (Alborg), Viktor Östlund (Eskilstuna Guif), Lukas Nilsson (Ystads), Lukas Karlsson (Kolding Köpenhagen), Jesper Konradsson (Alingsas), Marcus Dahlin (Arendal).