Tamše si ne želi Kiela, Matić Barcelone

Na Dunaju bo jutri potekal žreb parov osmine finala lige prvakov, kamor sta se uvrstila tudi Gorenje in Celje.

Objavljeno
25. februar 2013 15.36
Posodobljeno
25. februar 2013 15.36
iza rokomet
M. Ž., Delo.si/STA
M. Ž., Delo.si/STA

Ljubljana - Na sedežu Evropske rokometne zveze (EHF) na Dunaju bodo jutri ob 12.30 pričeli z žrebom osmine finala lige prvakov, kjer bodo določili nasprotnika velenjskega Gorenja in Celja Pivovarne Laško. Prve tekme osmine finala bodo med 13. in 17. marcem, povratne pa med 20. in 24. marcem.

Velenjčani so v svoji skupini C osvojili tretje mesto, tako da se bodo v vsakem primeru pomerili z nemškim moštvom, kandidati pa so Flensburg-Handewitt, Kiel in Füchse Berlin. Trener Gorenja Branko Tamše bi se na vsak način rad izognil Kielu, drugačnega mnenja pa je njegov varovanec Matej Gaber.

»Naši možni tekmeci so trije kakovostni nemški predstavniki. Vsem nam je znana kakovost nemških klubov, osebno pa bi se rad pomeril s Kielom, ki je pravi magnet za gledalce. Na tej tekmi bo naša dvorana zagotovo nabita do zadnjega kotička, proti Kielu pa tudi nikoli nisem igral. Vsaka tekma je nova priložnost za zmago, proti Kielu bomo imeli kar dve,« je dejal Gaber.

Matić: Dobro bi bilo, da se izognemo Barceloni

V osmini finala bodo igrali tudi Celjani, ki so v skupini B zasedli četrto mesto, tako da so njihovi možni nasprotniki nemški HSV, poljske Vive Targi Kielce in španska Barcelona.

Trener celjskega moštva Vladan Matić upa, da se bodo njegovi igralci izognili obračunoma z Barcelono.  »Pred žrebom nimam posebnih želja. Dobro bi bilo, da se izognemo Barceloni. Proti katalonski ekipi imamo najmanj možnosti za napredovanje. Moja želja je, da napolnimo Zlatorog in se na teh dveh tekmah osmine finala predstavimo v lepi luči,« je o svojih pričakovanjih dejal Matić.

Žreb je komentiral tudi igralec Celja Luka Žvižej, ki upa, da bo s soigralci, ne glede na nasprotnika, prikazal kar najboljšo igro. »Vse tri ekipe so zelo kakovostne in se lahko uvrstijo na zaključni turnir v Kölnu. Ne glede na tekmeca bo naš primaren cilj, da obe tekmi igramo po najboljših močeh. V tej sezoni smo izpolnili cilj na mednarodni sceni, morebitni presežek pa je tudi dobrodošel.«

Žreb osmine finala

Prvi jakostni boben: HSV Hamburg, Veszprem, Vive Targi Kielce, Barcelona.

Drugi jakostni boben: Flensburg-Handewitt, Kiel, Füchse Berlin, Metalurg Skopje.

Tretji jakostni boben: Čehovski medvedi, Atletico Madrid, Gorenje Velenje, Dinamo Minsk.

Četrti jakostni boben: Ademar Leon, Celje Pivovarna Laško, Bjerringbro-Silkeborg, Pick Szeged.