Tisljevih 13 po zmago in tretje mesto

Rokometašice Krima Mercatorja v ligi prvakinj gostujejo na Norveškem pri Larviku.

Objavljeno
08. marec 2014 09.54
grubisic
P. Z., šport
P. Z., šport
Larvik – Predzadnjo tekmo sezone v ligi prvakinj bodo danes odigrale rokometašice Krima Mercatorja, ki nimajo več možnosti za drugo mesto in s tem nastop na sklepnem turnirju v Budimpešti. Tekma 5. kola v Larviku, ki se bo začela ob 18.15, bo tako bržčas odločila o tretjem mestu v skupini 2.

Ob poplavi slabih vesti iz Krima je dobra že ta, da se je na pot na sever odpravilo vseh 13 igralk, ki jih ekipa trenerja Toneta Tislja še premore. Čeprav je obstajala grožnja, da bosta zaradi finančnih težav kluba predčasno šila in kopita pobrali tudi Anđela Bulatović in Nina Wörz ter se pridružili nekaterim bivšim soigralkam v Bukarešti, se to ni zgodilo. Glede na to, da Nina Zulić in Špela Potisek še nista na evroligaški ravni, pa je jasno, da manevrskega prostora praktično ni. Pametno bo treba razporediti moči, da se ne bi ob koncu zgodil mrk kot nazadnje proti Györu.

Krim je v sezoni odigral dve dobri tekmi. V prvem delu v Leipzigu in v drugem prav proti nocojšnjim tekmicam. V Stožicah je bilo 24:18. Larvik, evropski prvak iz leta 2011 in lanski krvnik Krima v polfinalu, ne kaže šampionske forme. Ena glavnih adutinj trenerja Oleja Gustava Gjekstada je Nora Mørk, ki ni izgubila tekmovalne žilice. »Kar je ostalo od sezone, moramo vzeti že kot začetek nove. Zadnji tekmi proti Krimu in Györu velja kar najbolje izkoristiti. Veliko še lahko napredujemo,« pravi Mørkova, s 60 goli druga najboljša strelka lige prvakinj. Da lahko Larvik igra vrhunski rokomet, se je pokazalo na tekmi v Podgorici, kjer so Norvežanke iztržile doslej edino točko. Pred tem je Krim tam klonil za sramotnih 15 golov.

Tiselj ima težave, ker so bili ob pomanjkanju deklet treningi osiromašeni, zato niti ne ve dobro, kaj lahko pričakuje. Vratarka Jelena Grubišić, ki prav tako ne ve, ali bo kariero nadaljevala v Ljubljani ali ne, zagotavlja, da se bo zdesetkana ekipa borila do konca.