Točka slovenskih rokometašic obvisela v zraku

Slovenske rokometašice so v Nišu izgubile s Srbijo s 25:32 in ostale brez uvrstitve na EP.

Objavljeno
15. junij 2014 23.47
Rokomet
J. P., Š. Ro., Delo.si
J. P., Š. Ro., Delo.si

Niš - Manj uspešna kot moška rokometna reprezentanca je bila ženska ekipa, ki je lovila nastop na EP, za katerega bi na zadnjem vročem gostovanju v Srbiji potrebovala vsaj točko.

Vendar pa je bilo hitro jasno, da bo to za izbranke Marte Bon, ki ni mogla računati na Tamaro Mavsar, Nino Jeriček in Majo Zrnec, prehud zalogaj, saj so že ob polčasu zaostajale za tri gole, naposled pa pričakovano pokleknile s 25:32 (15:18).

Slovenke so v kvalifikacijski skupini 5 končale na tretjem mestu s 6 točkami. Iz skupinskega dela so napredovale Švedinje in Srbkinje. Slovenske rokometašice bodo novo priložnost lovile v kvalifikacijah za SP na Danskem leta 2015.

Slovenke so sicer tekmo začele odlično in tudi vodile (5:4), dobro so ustavljale zlasti srbsko krožno napadalko Dragano Cvijić. Še v 18. minuti je bil izid poravnan (9:9), nato pa so se razigrale gostiteljice in ušle zlasti po zaslugi razpoložene Andreje Lekić, ki je v prvem delu dosegla kar osem golov. Tako je nekaj minut pred koncem prvcega polčasa semafor kazal že na 16:11, nato pa je niti v svoje roke vzela Ana Gros in znižala zaostanek na tri gole.

V drugem polčasu so s Sergejo Stefanišin v vratih držale korak s tekmicami do 42. minute. Imele so priložnost, da se približajo na gol, a sta jo Slovenkam zagodla tudi makedonska sodnika, ugovarjanje Bonove pa se je končalo z dveminutno kaznijo.

V 45. minuti je Cvijićeva povišala na 25:19, zmagovalke pa so že bile znane. Dokončna odločitev o zmagovalkah pa je padla v 50. minuti, ko je Jovana Stojilković zadela za 28:21, takoj nato pa je na slovenski strani Maja Šon po prekršku prejela rdeč karton.