Urok končan, Celjani nad Janca & Co.

Prvaki so bo dobri novici premagali Ormož in ostali nepremagani v DP, po šestih letih spet v osmini finala lige prvakov.
Fotografija: Domen Novak je dosegel 11 golov za Celjane. FOTO: Jože Suhadolnik
Odpri galerijo
Domen Novak je dosegel 11 golov za Celjane. FOTO: Jože Suhadolnik

Dve muhi na en mah so ubili rokometaši Celja Pivovarne Laško. No, pri eni so morali zamahniti Parižani, ki so z zmago proti Zagrebu slovenskim tekmecem odprli vrata osmine finala lige prvakov. Ti so potem ostali nepremagani v ligi NLB in opravili z Jeruzalemom.

Pol ure pred tekmo v Ormožu se je začela za Celjane še bolj pomembna v dvorani Pierre de Coubertin v Parizu, kjer rokometaši PSG niso igrali po olimpijskem Coubertinovem načelu ter hitro strli odpor hrvaških prvakov na čelu z bivšim slovenskim selektorjem Veselinom Vujovićem, kar je pomenilo, da je šest let trajajoča suša brez udeležbe v izločilnih bojih lige prvakov za Celjane končana.
 



Kielce tekmec po meri


V drugi polovici meseca se bodo igralci trenerja Tomaža Ocvirka dvakrat pomerili s Kielcami, ki so osvojile tretje mesto v skupini B. S Poljaki, pri katerih zgodbo zaključuje nekdanji celjski as Blaž Janc, imajo pivovarji dobre izkušnje. Morda bodo čez dobra dva tedna ujeli jesensko formo, s katero bi lahko prekrižali račune Talantu Dušebajevu in Urošu Zormanu.

Za Kielce igra slovenski reprezentant Blaž Janc. FOTO: Reuters
Za Kielce igra slovenski reprezentant Blaž Janc. FOTO: Reuters


Ta čas jo še iščejo, proti Jeruzalemu, ki jih je premagal pred letom v Ljutomeru in jih je po štirih letih gostil v prenovljenem Hardeku, so sprva delovali razglašeno. Po 20 minutah so zaostajali s 7:13 in Ocvirk, ki ni mogel računati na vratarja Klemna Ferlina, je med minuto odmora močno povzdignil glas. Njegovi fantje so do odmora razliko prepolovili, očitno so jih predramile dobre novice iz Pariza, po osmih minutah, ko je Domen Novak, na koncu avtor 11 golov, zadel s 7 metrov, so zagospodarili na igrišču in prišli do visoke zmage.

Dve koli pred koncem rednega dela sezone so si poleg branilcev naslova iz Celja nastop v končnici za prvaka že zagotovili Ribnica, Gorenje in Trimo, vse bolj pa je napet boj za zadnji dve mesti, v katerem so Dobova, Jeruzalem, Koper in Krka.

Preberite še:

Komentarji: