V Velenju že eden ključnih derbijev za »F4«

V rokometni ligi SEHA danes Zagreb gostuje pri Gorenju, Nexe v Celju, kamor se je vrnil Ivan Slišković.

Objavljeno
07. november 2017 01.13
Peter Zalokar
Peter Zalokar
Ljubljana – Po dveh napetih tekmah med reprezentancama Slovenije in Hrvaške 7. kolo lige SEHA prinaša obračuna med najboljšimi klubi sosednjih držav. Celjani bodo ob 17.15 gostili Nexe Našice, Gorenje ob 20.45 Zagreb. Iz Zlatoroga prihaja dobra novica: vrnil se je Ivan Slišković.

Po uspešnem vikendu, ko sta se zmag med elito veselila Gorenje in Krim, ligaški derbiji pa so napolnili kar nekaj dvoran, bi se uspeha Celja in Gorenja nadvse prilegla. Z zmagama bi si naša najboljša kluba povečala možnosti za nastop na zaključnem turnirju regionalnega tekmovanja, v katerem si z Zagrebom delita 4. mesto. Našičani so slabo štartali v sezono in imajo zgolj eno zmago, v Celju še ne bo igral Patrik Leban. »V teh dneh me čaka pregled in upam, da bom prihodnji teden nazaj,« se dobrih novic nadeja Primorec, ki se je na Hrvaško preselil iz Ribnice. Vlogo favorita prepušča Celju, ampak ... »Ne bomo se vdali vnaprej. Res imamo neverjetno veliko težav s poškodbami, a upam, da odigramo dobro tekmo.« Pri hrvaških podprvakih že vrsto let igra še en slovenski reprezentant Saša Barišić Jaman, najboljši strelec je veteran Vedran Zrnić.

Celjski trener Branko Tamše ne goji sočutja do tekmecev, sam ima več kot dovolj preglavic. Še nekaj časa bo pogrešal Boruta Mačkovška, Luko Mitrovića in Žigo Mlakarja, je pa vsaj dočakal dobro novico, da je vse urejeno s papirji Ivana Sliškovića. Dalmatinec se vrača v klub, v katerem si je ustvaril ime ter si utrl pot v hrvaško reprezentanco in Veszprem. Zgodbe na Madžarskem ne bo ohranil v dobrem spominu, prejšnjo sezono je izgubil zaradi mononukleoze, doletela ga je še poškodba kolena in klub mu je prekinil pogodbo. Brez rokometa je bil 15 mesecev! Tamše bo preveril, v kakšnem stanju je. V ligi prvakov ga bo zaradi prepozne registracije lahko uporabil šele po januarskem EP. S slovenskimi prvaki je Slišković podpisal pogodbo le do konca sezone, a če se bo vsaj približal nekdanji ravni, bo več kot dobrodošel še naprej. »Hvaležen sem Celju, ker mi je ponudilo novo priložnost. Za mano je zelo težko leto in ne vem, kje sem. Komaj čakam, da začnem trenirati. Upam, da bom v najkrajšem času pokazal, česa sem sposoben,« se je rešilne bilke oprijel celjski »mojster z morja«, kakor smo ga poimenovali po odličnih sezonah 2013/14 in 2014/15.

Slabih 30 km stran so v Velenju polni samozavesti po visoki zmagi proti Elverumu. Na muhi imajo že novo, veliko bolj zvenečo tarčo – PPD Zagreb, ki mu ne gre po načrtih. V Barceloni je v soboto izgubil za 10 golov. Vodilni so vzeli pooblastila dolgoletnemu direktorju Anteju Ančiću, nekaterim igralcem pa postavili ultimat. Ekipo vodi Kasim Kamenica, ki prav tako nima mirnega sna. A slovenski rokomet pozna do obisti in gotovo pripravlja zanko. V ekipi ima dva slovenska vratarja, Urha Kastelica in Matevža Skoka (David Miklavčič je poškodovan). »Pričakujem težko tekmo in seveda našo zmago, saj je Gorenje naš neposredni tekmec za F4,« je povedal Skok, otrok Gorenja.

»Ose« nimajo strahospoštovanja do dvakratnih evropskih šampionov. Zagrebčanom so vzele mero v Rdeči dvorani že lani, ko še zdaleč niso delovale tako dobro kot zdaj pod Željkom Babićem. »V ekipi vlada samozavest, premagali smo norveške prvake, zdaj si želimo skalp Zagreba,« novo veselico pričakuje Matjaž Brumen.