Za vsakega tekmeca se najde ipon

Rokomet: Branko Vujović iz Celja si obeta skalp Flensburga na tekmi lige prvakov v Zlatorogu.

Objavljeno
23. november 2017 23.23
Predstavitev rokometašev Celje Pivovarna Laško - Branko Vujović 24.avgusta 2017 [Celje pivovarna Laško,Branko Vujović,rokomet,šport,rokometaši,Mik]
Peter Zalokar
Peter Zalokar
Celje – Devetnajstletni Branko Vujović je zadnje odkritje iz tabora Celja Pivovarne Laško v ligi prvakov. Črnogorec je odlično zamenjal poškodovanega Žigo Mlakarja, ki je pred tem vlekel celjski voz. V nedeljo bosta oba levoroka strelca na razpolago trenerju Branku Tamšetu proti Flensburgu.

Celjani so vsem favoritom iz skupine B pokazali zobe, Kiel v gosteh in Kielce doma celo premagali. Tudi v Flensburgu so bili za dan mrtvih dolgo med živimi. Nemci so po 22:23 šele v končnici zabili žebelj v njihovo krsto za zmago s 33:28. To je bila tekma, ki jo je zaznamoval Branko Vujović, strelec devetih golov. »Ostali smo brez Mlakarja, ki je bil najboljši strelec LP, in ni nam preostalo drugega, kot da v ogenj porinemo Vujovića. Nismo vedeli, kaj naj pričakujemo na njegovi prvi resni tekmi v karieri. Toda fant se je odzval fantastično. Šele štiri leta je v rokometu, pa je presenetil vse, tudi mene. Zdaj smo se že navadili na njegove odlične predstave. Seveda so pri vsakem mladem igralcu prisotna nihanja, to je davek zorenja, ampak pri njemu niso ekstremna,« je z izbranimi besedami o Vujoviću, ki ni v sorodu z našim selektorjem, govoril soimenjak Tamše. Velenjčan stavi na kolektiv in le redko izpostavi igralca. »Seveda mi komplimenti godijo, ne jemljem jih kot pritisk. Vem, da je treba na vsaki tekmi dati vse iz sebe,« je povedal Vujović. Njegove predstave so povečale radovednost javnosti in izkazalo se je, da je imel obetavno kariero v judu. So mu ruvanja na tatamiju v kakršnem koli smislu koristila pri boju na površini 20 x 40 m? »Kaj pa vem, športa sta tako različna, da ju je nemogoče primerjati. No, morda sem zaradi juda telesno močnejši od večine rokometnih vrstnikov. Tudi hitrost je pomembna,« je stični točki le našel v pivovarskem mestu Nikšiću rojeni športnik.

Meteorski vzpon poraja vprašanje o njegovi prihodnosti v celjskem dresu. V klub je v paketu z Danielom Dušebajevom prišel kot posojeni igralec iz Kielc. Klic iz Poljske utegne priti še pred iztekom dveletnega vajeništva. »To ni odvisno od mene, ampak od klubov. Tukaj sem srečen in če bi se vprašalo mene, bi ostal še eno sezono. Gotovo lahko v Celju hitreje napredujem kot v Kielcah, kjer bi si težko izboril igralne minute. Ne mudi se mi nikamor,« je v Sloveniji srečen Vujović, ki ga imajo v načrtih tudi pri poljski reprezentanci.

Zdaj je pred njim nov dvoboj s Flensburgom, ki ga bo skušal na tla spraviti z rokometnim iponom. »V dosedanjem delu sezone smo pokazali, da znamo narediti čudež in da se lahko merimo s katero koli ekipo v Evropi. Še posebej, ko igramo doma. Če bo Zlatorog spet poln, kot je bil proti Kielu, bomo imeli osmega igralca in tako bodo možnosti, da premagamo Flensburg, še narasle,« navijače vabi Vujović, ki se mu bo na igrišču spet pridružil Žiga Mlakar. Zadaj pa se z velikimi koraki vzpenja Matic Grošelj … »Konkurence se ne bojim, prav nasprotno, pozdravljam jo. Žiga je v življenjski formi in potrebujemo njegove zadetke. Vsi skupaj bomo še močnejši!«