Šestakova in Debevec najboljša športnika Ljubljane

Športna zveza Ljubljane je podelila priznanja najboljšim v slovenski prestolnici, v najbolj prestižni članski kategoriji sta slavila atletinja Marija Šestak in strelec Rajmond Debevec.

Objavljeno
19. december 2008 19.34
Marija Šestak
Ma.B./STA
Ma.B./STA
Ljubljana - Športna zveza Ljubljane (ŠZL) je na današnji slovesni prireditvi v dvorani ŠC Triglav podelila priznanja najboljšim športnicam in športnikom slovenske prestolnice v letu 2008, v najbolj prestižni članski kategoriji pa sta slavila atletinja Marija Šestak in strelec Rajmond Debevec.

Za Šestakovo, nosilko bronastega odličja v troskoku z letošnjega dvoranskega svetovnega prvenstva v španski Valencii in petouvrščeno z olimpijskih iger v Pekingu, sta se uvrstili slovenska tekmovalka v smučarskem krosu Saša Farič, na tretje mesto pa je posebna komisija ŠZL postavila Nino Vehar, nosilko zlate kolajne s svetovnega prvenstva v francoskem boksu.

 

V moški konkurenci je naslov najboljšega športnika Ljubljane prislužil neuničljivi strelec Debevec. Najboljši slovenski strelec vseh časov in 27-kratni zmagovalec tekem za svetovni pokal z zračno in malokalibrsko puško na letošnjem največjem športnem dogodku na svetu v kitajski prestolnici resda ni ponovil dosežka iz avstralskega Sydneyja, ko je leta 2000 z MK puško trojni položaj osvojil odličje najbolj žlahtnega leska, a njegova letošnja bronasta kolajna v kraljevski strelski disciplini je imela večjo težo od dosežkov plavalca Petra Mankoča in telovadca Mitje Petkovška. Mankoč je na nedavnem evropskem prvenstvu v kratkih bazenih na Reki z novim evropskim rekordom osvojil deveti naslov prvaka stare celine na 100 metrov mešano, Petkovšek pa je na evropskem prvenstvu v Lozani osvojil zlato kolajno na bradlji. Mankoč in Petkovšek sta si tako razdelila drugo mesto.

 

Najboljša mlada športnika Ljubljane prihajata iz divjevodaškega športa, slavila pa sta kajakaš Martin Albreht in kajakašica Eva Terčelj.

 

V kategoriji invalidov je naslov najboljše ekipe osvojila moška košarkarska reprezentanca gluhih, ki je na evropskem prvenstvu v nemškem Bambergu osvojila drugo mesto. Priznanje za življenjsko delo je prejel nekdanji judoist, trener in športni fotoreporter Niko Mušič, spominsko priznanje pa je ŠZL namenila alpinistu Pavletu Kozjeku, ki se je smrtno ponesrečil pri vzponu na 7273 metrov visoki Mustagh Tower v Pakistanu.